Ablonczy Balázs történész, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa, az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszék habilitált egyetemi docense, a Párizsi Magyar Intézet volt igazgatója, a Pro Minoritate és a Kommentár folyóiratok volt főszerkesztője. 2016-tól az MTA Trianon Lendület kutatócsoport vezetője. Pályájáról, kutatásairól és a Lendület kutatócsoport terveiről Szőts Zoltán Oszkár beszélgetett vele az Újkor.hun. Újkor.hu: Ön az ELTE BTK francia-történelem szakán végzett. Hogyan döntött úgy, hogy ide felvételizik? Hogyan lett történész? Ablonczy Balázs: Franciaországban jártam középiskolába, így eléggé kézre esett, hogy francia szakra felvételizzek. A történelem gyerekkorom óta nagyon érdekelt. Az első történelmi tárgyú könyv, amit olvastam, R. Várkonyi Ágnes Két pogány köztje volt, ami a Képes történelem sorozatban jelent meg. A családi történetek, amiket gyerekkoromban hallottam, kötődtek a második világháború előtti...

Forrás: ujkor.hu
Feltöltő: Jesper
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Toby: A sok címhez csak annyit: A Kuszaszem egy munkahelyen is csak 5 millát keres, akkor neki is több kell, mert egy helyről, már csak a látszat kedvéért se, kapjon annyit. Ezért kellett szétosztani. Nem hallottál még ilyenforma álláshalmozásról? Van akinek egy se jut, van akinek nagyobb a szerencséje.
Mézike
@namihami: Ez is csak parasztvakítás a javából. Kaszával, kapával a nagy magyarországért . vagy valami ilyesmi...
namihami
@Mézike: Bocs, rosszul címeztem, de családban marad.
Mézike
@namihami: dehogynem. De mi a fenének az összes címzetes, nemes kutyabőrt felsorolni?
Mint a nemesek, ezek úgy gyűjtik a címeket. Már ez visszariaszt a cikk olvasásától.
namihami
@Mézike: Ez igaz, de a nemesek között sem csak a parvenük jelentek meg, azért akadt közöttük Széchenyi, Festetics, Wesselényi, stb.
Bár ezek a mai uraink inkább a kártyázós kategória eklatáns képviselői közül keverednének elő.
Mézike
@namihami: A nemesek 99 % visszaélt a címével. És büszke volt rá akkor is ha egy aljas ember volt. Sőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.