A magyar kormány éppen azért kezdeményezett népszavazást az illegális bevándorlásról, hogy a magyar emberek döntsenek a sorsukról és ne a luxemburgi külügyminiszter – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában azt mondta: az Európai Unió "meghal", ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el. A luxemburgi szocialista politikus hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök "meg fogja nyerni ezt a referendumot", és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és "dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét".

Szijjártó Péter a közleményében úgy fogalmazott:

Jean Asselborn a megszokott pökhendiséggel másodrangú európainak minősíti azokat, akik nem értenek vele egyet.

A külügyminiszter úgy véli, Európa "akkor hal meg, ha a vezetői nem tudnak különbséget tenni menekültek és illegális gazdasági bevándorlók között", és "ha a vezetői nem értik meg, hogy elsősorban azoknak az embereknek a biztonságáért és jólétéért felelősek, akik megválasztották őket".

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
A Fidesz önös érdekből mindent veszni hagy!
Az örökös harc, ellenségkép, a félelem keltés az uszítás fenntartása, a végtelenségig. Ide jutottunk.
kepkezelo.com/images/q7id2d99yzjrz3loqurr.jpg
" Orbán Viktor magyar miniszterelnök "meg fogja nyerni ezt a referendumot"
Meg, az eredmény előre borítékolható! Ha 100-an mennek el szavazni akkor is érvényes lesz a szavazás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Egy biztos, hogy ez a Szijjártó gyerek olyan a diplomáciában, mit az elefánt a porcelán boltba! Szomorú, hogy egy ilyen alkalmatlan egyén képviseli a magyar külügyet, elődeinek a cipősarkáig se ér fel! A magyar külpolitika szégyene, de Orbán megfelelő képviselője!
Bringás
@evacica: Trianon okai között épp úgy ott szerepel Károlyi, a kommün és a vesztes háború, mint az angolok és a franciák becstelensége. Amúgy pedig azt mondom, ne a luxemburgi külügyér mondja meg a magyaroknak, kikkel akarnak együtt élni!
Tudom, hogy érthetetlen, miért mi akarjuk megmondani, kivel akarunk együtt élni!
teuton
@Bringás: Bizonyara igazad van, legalabbis a Lipotmezöröl szabadultak elhiszik, hogy Trianonert a kommunistak a felelösek. Hiszen a Monarchia tele volt kommunistaval, I. FJ is csak aegy kommunista ügynök volt, akit Marx szervezett be titkos összeesküvessel osztrak csaszarnak, hogy kirobbantsa az 1. VH-t, nemde? Na akkor nezz meg tovabb nehany Szaniszlo-müsort! Azok a mocskos angolok-franciak meg miert pont MO-ot büntettek, a többi vesztes hatalmat nem? Ja, tenyekkel ne is probalkozzon senki nalad!
teuton
@Bringás: Ne kertelj, Orban mar megmondta, kivel akar együttelni, söt a jövendö uj lakohelyet is megtekintette nehany hete, Azerbajdzsant! Szerinte ugyanis a magyarok nem Nyugat-Europahoz tartoznak, hanem Azsiaban vannak a rokonok... Hat neki bizonyara, az az 5-600ezer magyar kalandozo meg eltevedt, akik nyugatra mentek a rokonok helyett...
WF
@Bringás: Te is csak a hülye klisékben tudsz gondolkodni. Legyen egy néven nevezhető ellenség, akire rákenünk minden sz.rt, akkor nem kell szembenézni saját impotenciánkkal. Kényelmes, de lúzer mentalitás!
WF
EU szkeptikus vagyok, és annak idején az EU csatlakozás ellen is szavaztam. De a külügyér úr minden megnyilvánulása fájdalom. Nem veszi észre, hogy ez nem a grund, meg nem a focilelátó, ahol gond nélkül lehet szidni a bírót; ide intelligencia, jó modor, kulturáltság kellene, azzal jobban szolgálhatná az ország érdekeit. A hőzöngés a kocsmába való. Ez a tuskó is inkább oda járjon mint a külügybe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.