Közel ötmilliárd forint értékű útfelújítás kezdődött Tolna megyében, ahol 31 kilométernyi főút és 19 kilométernyi mellékút újul meg – jelentette be Dombóvár országgyűlési képviselője hétfőn a Tolna megyei Kurdon tartott sajtótájékoztatón.

Potápi Árpád János (Fidesz-KDNP) elmondta: idén 69 milliárd forint hazai forrásból országszerte 563 kilométer utat újítanak fel, Tolna 4,85 milliárd forinttal részesül a keretből. Ahhoz, hogy a megyében minden út kiváló minőségű legyen, 35 milliárd forintra lenne szükség, most nagy forgalmú és rendkívül rossz útszakaszokat újítanak fel – tette hozzá.

Becze Szabolcs, a Magyar közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója arról számolt be, hogy a Tolna megyei program keretében a 61-es út Simontornya és Tamási közötti közel 30 kilométeres részét, a 64-es úton Simontornya és Enying, a 65-ös úton Tamási és Regöly között egy-egy rövidebb szakaszt, a 6-os út Sötétvölgytől Kakasdig tartó részét és a 63-as út Kölesd-Nagydorog szakaszát újítják fel.

A főutaknál az új aszfalt mellett kijavítják az átereszeket, hidakat, a jelzőlámpás csomópontokban kicserélik a burkolat alatt lévő forgalomszámláló detektorokat. A mellékutakon kanyarodó sávok, új buszmegálló öblök és felszálló szigeteket épülnek.

A Soltút Kft. vezette konzorcium kivitelezésében készülő munkák október 13-ig fejeződnek be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.