A Jobbik több mint hatszázmilliárd forint pazarló tételt lát a 2017-es költségvetési javaslatban, és több száz módosító indítványt készül benyújtani – közölte Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére.

Az ellenzéki politikus a "kiszáradt gazdaság és a függőség költségvetéseként" jellemezte a kormány javaslatát. Pártja felvetéséhez képest kevésnek ítélte az áfacsökkentést, a devizahitelesek átváltásán keresett jegybanki profitra vonatkozóan pedig azt szorgalmazta, hogy csoportosítsák át egy kártérítési alapba.

Z. Kárpát Dániel azt mondta: több mint hatszázmilliárd forint felesleges kiadást látnak – egyebek mellett a tárcák kiadásainál és a kormányzati kommunikációban –, ugyanakkor ennek töredékéből el lehetne indítani egy állami hátterű bérlakásépítési programot. A Jobbik emellett a használtlakás-vásárlást, az ingatlanbővítést és az energetikai korszerűsítéseket is nagyobb mértékben támogatná.

Módosító javaslataik közül megemlítette a lombikbébiprogram kiemelt támogatását is, néhány tízmilliárd forint többlettel ugyanis szerintük érdemi előrelépést lehetne elérni a népességfogyás csillapításában.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
A napelemeket miért nem támogatja az állam?
Hellcat
A pazarlásban benne van az összes tetves ingyenélő politikus és tanácsadó fizetése is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.