Nemzeti autóbusz-gyártási stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról határozott a kormány a magyarországi buszgyártás versenyképessége érdekében – közölte a kormányszóvivő szerdán, a kormányülés szünetében az MTI-vel.

Kovács Zoltán azt mondta: a kabinet a következő három évben olyan buszgyártási stratégiát dolgoz ki és hajt végre, amely biztosítja, hogy a magyar buszgyártás minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt helyt állhasson a rendkívül éles nemzetközi versenyben.

A szóvivő hozzátette: a Budapesttel folyó tárgyalásokon is azt kérték, hogy a főváros vegye figyelembe ezt a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú kormányzati szándékot.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Ez jó! Minek veszünk méreg drága külföldi buszokat, ha itthon is képesek vagyunk gyártani? Eddig hol porosodott ez az ötlet?
Sziszifusz
Meg kell bízni az ezermester Mészáros Lőrincet a buszgyártással és akkor ez a kérdés is sikeresen megoldódik.
nevemnick
Van már (újra) buszgyártásunk, de pl. a fővárosi beszerzésben elbukott, mivel 1 centiméterrel !!! és párszáz euróval drágább volt, min amit (jó mutyis zsebpénz érdekében) kinéztek. (pl. magyar busz: NABI Syrius, Credo Econell City.)
Ennyi.
www.portfolio.hu/ingatlan/infrastruktura/ujra_magyar_busz_budapesten.198856.html
dr. prédikátor
@Sziszifusz: Nyugi!!! A felcsuti zsirdisznyó gázbúvár már dolgozik rajta!!!megalakítja a nemzeti buszgyártó kft !!!
justhpeter
"a kabinet a következő három évben olyan buszgyártási stratégiát dolgoz ki és hajt végre"

Zenekari kíséret mellett, délben a Hősök terén nyalom ki a seggüket, ha a "nemzeti" buszgyártási stratégiát ez a kormány képes kidolgozni és végrehajtani. Egyáltalán semmit nem tudnak ki"dolgozni". Ez is ócska parasztvakítás.
Toby
Na wazze, széles örökmozgót tilsák ki még az üzem környékéről, ha beindul(na) a gyártás !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.