A nyolcvanas-kilencvenes években csúcsra került magyar elit csődöt mondott, és a politikával együtt földbe állt. A politikusok improvizálnak, az ország leszakadó pályán. De van remény: nemzetközi szinten is jelentős teljesítményekre képes magyar üzletembereknek és értelmiségieknek kell újjáépíteniük az elit hitelét. Önmagának hazudik, aki azt gondolja, hogy ez elsősorban az elmúlt öt év következménye. A 2010-BEN MEGHIRDETETT ANAKRONISZTIKUS FORRADALOMNAK IS MEGLESZ MAJD A BÖJTJE, NEM IS KICSI, DE AZ EU PÉNZEK VAKÍTÓ CSILLOGÁSA JÓ NÉHÁNY ÉVIG ELREJTI MÉG, HOGY ZSÁKUTCÁBAN ROHANUNK ELŐRE. Az a leszakadás viszont, amit most érzékelünk, az a nyolcvanas években elindult, majd a rendszerváltozás hibáival tetézett út eredménye.

Forrás: tldr.444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
sajna nagy igazság van benne...a magyar mentalitás mindig arra hajaz, hogy minden más miatt van...a magyarok csak szenvedő alanyai az egésznek...a gyurcsánybajnai miatt...az eu miatt az imf miatt...a háttérhatalmak miatt...a rendőrnyugdíjasok...a diákok aki elmennek a tanárok...az orvosok...mindig van aki rájátszik erre és választást nyer vele...de most is...minden az orbán miatt van...de kérem szépen...ő nem isten...el lehet hajtani, tiltakozni lehet ellene...de nem...mert így kényelmesebb...ez van sajna...
nemjoezigy
1. ki határozza meg, hogy ki(k) az elit?
2. ki határozza meg, hogy ki(k) a magyar elit?
Az én értékelésem szerint az un. rendszerváltástól lehetne számítani. De sajnos akkor nagyon félre csúszott a pénz és a hatalom megrészegítette vezetés által, aki kikiáltotta MAGÁT elitnek!
Ez azóta is tart és egyre rosszabb, mert nincs a többség, a NÉP, az ORSZÁG érdekében szóló az elithez tartozó, -mert csak azoknak a szavaiknak van súlya- lehetőleg pártatlan, hiteles személy(ek)!
Ez a pártosodás -itt nálunk- a pénz és így a hatalom körül/miatt történik. Lásd a fidesz többszörös ideológia váltását, vagy a kdnp antikeresztény, antiszociális jelenlétét!
Amíg nincs egyetlen igazság, (tehát van politikai felelősség, ami mögé be lehet bújni) addig ne várjunk fellendülést, elégedett népet, felzárkózást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.