A Tanítanék Mozgalom Facebook bejegyzésében újabb tüntetést hirdetett meg, ezúttal egy szombati napra, június 11. délután 3-ra, a Várkert Bazár elé.

Az utóbbi időben egyre többször halljuk: a tanárok elfáradtak, a tiltakozás elcsitult. Volt, aki szerint már bele is buktunk ebbe a harcba. Ez nem igaz! Olyannyira nem igaz, hogy jelenleg is több fronton küzdünk a kormány eszevesztett intézkedései ellen, és igyekszünk minden erőnkkel megakadályozni azt a rendszerszintű ámokfutást, ami jelenleg zajlik az oktatásban. 

Nem buktunk el. Szó sincs ilyesmiről. Mert egyre dühösebbek vagyunk, és egyre több olyan dolog van, ami ellen küzdenünk kell. Egy héttel ezelőtt a szakképzési rendszer szétverésére hívtuk fel a figyelmet. Szakmai szervezetek, szakszevezetek, iskolák küldték el a Civil Közoktatási Platform tiltakozását. És mi volt rá a válasz? A Nemzetgazdasági Minisztérium felháborító és valótlan állításokkal próbálta "megcáfolni" a szakma állításait. Nem sikerült nekik. Nincs olyan állításuk, amivel ne lehetne, és amivel nem fogunk szembeszállni.

Mindeközben megkezdődött az alapítványi szakképzők ellehetetlenítése és kényszerállamosítása, a kéttannyelvű képzés ellehetetlenítése, a totális államosítás előkészítése.

Úgy tűnik tehát, hogy a kormány elhatározta: ott árt, ahol csak tud. Csoda, hogy dühösek vagyunk?

Ezért a Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform 2016. június 11-én, szombaton délután 3 órakor Budapesten, a Várkert Bazárnál újabb demonstráción mutatja meg: nem kérünk ebből az oktatási rendszerből, és ha kell, megteremtjük magunknak azokat a körülményeket, ahol egy tanár taníthat, egy diák tanulhat. Az iskolában, ami nem omlik épp a fejükre.

Most ez a legfontosabb dolgunk. Nem álltunk meg, nem buktunk el. Meg fogjuk mutatni, hogy minket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Törley Katalin

a Tanítanék Mozgalom képviselője

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Minden megbecsülés a kitartóké ! Fojtsátok meg az elmebeteg, rothadó genszterrezsimet !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Azok a pedagógusok lázadoznak, akik egész napját Pistike fenekének a kitörlése teszi ki. Mély szakmai alapon nyugvó, tapasztalatokra támaszkodó semmit kommunikálnak!
Az elvesztett privilégiumaik miatt hőbörögnek, egyre nagyobb érdektelenség mellett!
Nagy Mária
@Yoda69: Pont egy Yoda mesterre lenne szükségünk. :)
Érettségi, év végi felmérések, kompetencia mérések, nem sorolom. Nem árthatunk azoknak, akikért az egészet bevállaltuk.
Toby
@glorianna: Én kapcsolatban vagyok az egyik megyei vezetővel, napi szinten is, úgy beszéltük, hogy együtt megyünk, egy kocsival.
glorianna
@Cicamama55: Ami történik, az mind benne van 4 esztendeje a köznevelési törvényben. Akkor - ill. a tv. elfogadása előtt - alig páran próbáltunk tiltakozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.