- A kormány és az emberek többsége sem akarja, hogy kényszerbetelepítés legyen Magyarországon – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Kovács Zoltán kiemelte: ha szeptemberben, októberben megtartják az erről szóló népszavazást, akkor az a kormánynak, kormányfőnek lehetőséget ad arra, hogy megkerülhetetlenül tudja megfogalmazni egy tagállam és – mint megjegyezte – reményeik szerint majd egy sor más tagállamvéleményét és akaratát ezzel kapcsolatban.

Kérdésre válaszolva butaságnak nevezte, hogy a kvótareferendummal az unióra mondanának nemet. Felidézte, hogy az elmúlt években többször megfogalmazták ellenük ezt a vádat, ha valamit kifogásoltak az Európai Unió rendszerében, felfogásában. "A véleménykülönbség nem jelenti azt, hogy valami ellen lennénk" – fogalmazott a kormányszóvivő, hozzátéve: mindannyiunk abban érdekelt, hogy a jelenlegi migrációs helyzetben, de emellett gazdasági, szociális, népesedési, demográfiai kérdésekben is egy jól működő, hatékony, erős Európai Unió legyen képes válaszolni azokra a kihívásokra amik érik.

Kovács Zoltán az egyes dohánytermékek tervezett betiltásával, valamint az egységes cigarettadoboz-csomagolással kapcsolatban azt mondta: ha nem is közvetlenül, de középtávon tízmilliárdokban mérhető "haszna van" a dohánytermékek, illetve a dohányzás elleni fellépésnek mind az egészségügyi kiadások, mind a népesség, a magyarok egészségi állapotát illetően.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Bringás: Jól beszélsz. Példát statuálni. Pl a manyup lenyulásánál kellett volna felkoncolni őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
süsüasárkány
@egyvandor: ez a kovács életveszélyes a kormányra.
Amennyiben ez a legnagyobb gond, akkor mi van az rgészségüggyel?
Vigyék be gyorsan a Kardiológiai Intézetbe.
Őszinte résztvétem az elhunyt három személy családjának.
egyvandor
@Szeparepa2: Szerintem jókat röhögnek utána. Erre trenírozták. Ha el mondanád neki hogy megsajnáltad, inkább elbizonytalanodna vajon mit hol szúrt el.
kukac50
1300 menedékkérő nagy gond Orbánnak, a több mint 16000 letelepedési kötvényt vásároló külföldi az meg engedett,mert kölcsönt adott Orbánnak. Vajon ki fizeti vissza ? A NÉP?
Bringás
@glorianna: Mert? Akkor kevesebb vad jön?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.