Az MSZP szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester a vitás kérdésekben kifelé "keménykedik", de a kormánypárttal szemben folyamatosan hátrál, így elvesztette tárgyalóképességét a főváros.

Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselő pénteki tájékoztatóján hozzátette: káros Budapestnek, hogy a főpolgármester "feltétel nélkül szereti" a Fideszt. Hozzátette: közben "úgy fulladt teljes káoszba" a 3-as metró felújítása, hogy a kivitelezők még egyetlen kapavágást sem tettek, és a beruházás minden jel szerint nem is fog elindulni a meghirdetett novemberi időpontban.

Horváth Csaba kifogásolta, hogy a metrófelújítás idején a forgalmat kiváltó buszközlekedésről előző nap kapott anyagban a járművek ára mellett nem szerepel az üzemeltetési költség. Hozzátette, az, hogy a Fővárosi Közgyűlés negyedik hónapja képtelen határozni a buszbeszerzésről, jól mutatja a testület döntésképtelenségét.

Mint mondta, "az sem normális és tarthatatlan, hogy a kormány néhány hónappal a 3-as metró beruházás kezdete előtt a fővárossal akarja feltámaszttatni a magyar buszgyártását".

Az ellenzéki politikus a Déli pályaudvar felszámolását "tiszta ingatlanpanamának" nevezte, és szólt arról is: a közgyűlés következő ülésén pedig kezdeményezni fogják, hogy állítsanak fel bizottságot a Széll Kálmán tér felújításával kapcsolatos kérdések kivizsgálására.

Az MTI kérdésére Horváth Csaba azt közölte: álláspontjuk szerint a sajtóban megjelent visszásságoknál is szélesebb körben kellene vizsgálni a projekt tárgyát, tartalmát, kivitelezési szerződéseit, azok megvalósulását, a minőséget és az árazást.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Ugyan már! Budapestnek Tarlós kellett . Akkor most ne kifogásolják szeretettjüket. . Van egy régi közmondás: "Ki mint veti ágyát... stb. Hát,, mi a baj budapestiek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.