A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólította fel Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy a szaktárca felügyelete alatt álló Magyar Államkincstár (MÁK) legkésőbb keddig állítsa vissza az áprilisi sztrájkban részt vevő tanárok tb-jogosultságát.

Erőss Gábor, a párt elnökségének tagja szombaton az MTI-nek elmondta, az április 20-i munkabeszüntetésen részt vevő tanároktól a MÁK megvonta a társadalombiztosítást, szerinte ezt jogellenesen tették.

Emiatt többen fordultak már a párthoz azért, mert nem látták el őket, emellett, ha 30 napnál tovább él a megvonás, akkor további súlyos joghátrányok léphetnek fel, ezért felszólították Varga Mihályt, hogy legkésőbb keddig állítsák vissza a tb-jogosultságot.

Ellenkező esetben Erőss Gábor szerint a kormánynak azzal kell szembe néznie, hogy az érintettek jogos kártérítési pert indíthatnak a bíróságon.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt nem is tehették volna meg még arra az egyetlen napra sem!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@Toby: Gorbánék anyagi és jogészkedési erőforrásai (zsebünk terhére, ebbe bele kell érteni a jogsérelmet elszenvedettek zsebét is) erre végtelennek tekinthetők.
A tanárok mögött meg nem áll senki és semmi. A nertársak nem engedhetik meg a legkisebb reményt adó sikerélményt sem ebben az ügyben.
Desischado
Rohadékok, akkor mire fel vonják tőlük a tb járulékokat?! Pereljenek!
karma1
A pedagogustarsadalomnak megint sikerult faziskesesbe kerulnie, hiszen ez a TB megvonas mar 2 hete nyilvanvalova valt... Miert nem akkor vertek az asztalt, ahogy kellett volna, hogy egbekialto jogtalansag tortent?
@Clavigo
gallone annyit er, mint hangya bajuszan a harmatcsepp...Arulo o , mar nem eloszor..
Clavigo
@karma1: Kb. mint a megbukott Gaskó mester, a vasutasoknál.Kíváncsi lennék,,hogy milyen tanácsokat ad az a köcsög is,,havi 8 "kilóért "...
kukac50
Csak a tüntetés idejére néhány órára ha meg vonták is járulékot arra az időre nem vonhattak volna. De a megvonás is jogtalan! Azoktól a képviselőktől is vonják meg akik nem mennek be a parlamentbe,mert igen csak üres szokott lenni!
papa.49
@kukac50: Sőt nekik nem is a ,,fapados,, ellátás, hanem ,,vip ellátás jár,, a baj csak az hogy nem a villamos jár a nyakukon a Róbert Károly körúton!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.