Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, 205 milliárd forintos vagyonával – mondta az Együtt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amit a kiadvány szerkesztői nem, és összeadták Orbán Viktor vagyonát, "amelyet strómanok kezelnek", többek között a médiaiparban és az építőiparban.

Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával – mondta. Hozzátette: ez 15-20 év alatt "csodálatos vagyonosodás".

Attól még az ő pénze, ha más nevén is fut

Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, attól még az a pénz az övé marad.

Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.

A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, "akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni".

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Tényleg azt hitte ez nem fog senkinek feltűnni?
Meg úgy egyáltalán! Jól alszik ön miniszterelnök úr?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Papuska1: Ugyan, hagy már ezt a szülők gazdagok szöveget!!!
Miért nem a házasságkötéskor segítettek a szülők? Orbánnak vagy Szijjártónak is csak jóval "később". Miért nem akkor mikor a gyerekek születtek? Miért csak jóval később cserélték az emeletet kacsalábon forgóra kecóra? Mert akkor még nem voltak közel a vályúhoz!!
kepkezelo.com/images/r9f3k1zlybos6e346bmk.jpg
advocat
Valaki nagyon okos adja már össze, hogy mennyi volt a bevétele - az elmúlt 26 évben. Vonja le belőle a gyerekekre szánt pénzt, meg a rezsit, esetleg adja hozzá az asszony fizetését (hol is dolgozik?). És kiderül, hogy még Ráchel svájci tanulmányaira is kölcsön kelett kérni. Gondolom én. De tévedhetek.
k.ati
Amíg a média nem lesz szabad és objektív, amíg a "közmédia" ezeket a híreket nem közvetítheti az országban, addig nyugodtan rabolhatnak ezek a "talpig becsületes" "fiatal demokraták".
Törölt felhasználó
@zöldszem: Kitartó vagy:) Gondolom a "vitatható" ellenzéki politikusok pénzéhez is így áll:)
zöldszem
@ziziplanet: Nem tudom, hogy mi lett neki attól jobb, hogy most a Fideszes gazdasági körök lopják el a pénzt? Mert ha csak annyival, hogy legalább nem "ők", akkor az biz szánalmas.
Olvasva hozzáröffenéseit arra jutottam, az a lényeg, hogy most a Fidesz bagázs lop, és ez nem problémája.
huKKK
@Horizont: Szigetváritól ez egy ostoba kijelentés volt.
Jogosan érheti az a vád, hogy hülyének nézi a magyar embereket.
Szerintem minimum minden második magyar ember tudja, hogy 205 milliárd ft-tal nem lehet 2016-ban senki Magyarország leggazdagabb embere.
www.origo.hu/gazdasag/20151103-csanyi-sandor-vilag-leggazdagabb-emberi-kozott-forbes-lista.html
Tévé, rádió, sajtó, minden tele volt a hírrel, amikor Csányi felkerült első magyarként a Forbes listájára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok