Zord arcát mutatja a Kárpát-medence időjárása a következő napokban. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap délelőttig nyugat felől a Tiszántúlon is beborul az ég, ugyanakkor délutántól az északnyugati megyékben felszakadozik, csökken a felhőzet.

Kezdetben több helyen, majd a déli óráktól egyre inkább csak délen és keleten számíthatunk újabb esőre, záporesőre, főleg délkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Nagyobb mennyiségű csapadék a délnyugati tájakon várható.

Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol, illetve zivatar környékén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 9, 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Északon elszórtan, délen néhol valószínű záporeső. Az északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, a fagyzugokban talajmenti fagy lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Kedden a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható záporeső. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között várható, a fagyzugokban talajmenti fagy valószínű, sőt néhol két méteres magasságban is fagypont alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, az erőteljesebbre északkeleten, keleten. Utóbbi térségben szórványosan, másutt csak néhol valószínű záporeső. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között várható, a fagyzugokban még előfordulhat talajmenti fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől megnövekszik a felhőzet, délutántól főként a Dunántúlon és északon több helyen, másutt néhol várható zápor, zivatar. A nyugatias szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan valószínű záporeső. A nyugatias szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.