Magyarországon jelenleg családok tízezrei élnek olyan lakásokban, amelyekben nincs WC és fürdőszoba, félmillióan élnek olyan otthonban, amelyik ázik és penészes. A PM közleménye szerint a megoldást az Alapjövedelem bevezetése jelentené.

Ma van a Családok nemzetközi napja, amelynek idei témája a lakáskörülmények és a fenntartható jövő. Az ENSZ 1994-ben nyilvánította május 15-ét a Családok nemzetközi napjává.

Azóta minden évben a szegénységben élőkre igyekszik felhívni a figyelmet. Sajnos Magyarországon is nagyon sok a tennivaló, hiszen éppen a sokgyermekes családok vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben: ma minden második nagycsaládos szegénynek számít.

Idén a lakhatással összefüggő problémák a világnap fő témái. Európában hazánk az egyik legrosszabb helyzetben van ezen a téren. Százezrek élnek olyan lakásokban, amelyekben nincsen fürdőszoba, 180.000 gyerek olyan házban él, amelyben nincs WC, 800.000 háztartás pedig energiaszegénynek minősül.

A Párbeszéd Magyarországért szerint ezeknek a családoknak az Alapjövedelem bevezetése jelentheti a megoldást. Ezzel fel lehet számolni körükben a szegénységet, és biztos alapot lehetne teremteni a lakáskörülményeik javításához.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Nincs wc, fürdőszoba? Nincs mit enni? Nincs orvos?
Ne baj, nem kell itt hőbörögni...van zongorája az MNB-nek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
off
A stop.hu-ra kattintottam és helyette a sztarklikk.hu jött be. Megszünt a stop? Tud valaki valamit erről?
off
kukac50
@gulyasgyula: A Fidesz mindent visz ami mozgatható pénzt földet,értékes épületeket.
Ettől többet egy párt sem lopna, bárki is lenne hatalmon.
Ha tudnánk mennyi kötvény utáni adósságunk van, már rég kaszára kapára kaptunk volna és elzavartuk volna Őket. Én sem vagyok egy pártnak sem a tagja.
gulyasgyula
@kukac50: ..
Egy bizonyos kor felett mikor már minden pártban csalódtál és rájössz a világ már csak így működik , akkor már nem várod el hogy egy választással egy jobb és tisztességesebb kormány kerül hatalomra...Ezért nem érdekel hogy a Fidesz marad a hatalmon ..A jelenlegi pártoktól , politikusoktól még ennyi jóindulatra és szakértelemre se számítok ..
kukac50
@gulyasgyula: Így is lehet nézni,hátha vannak még becsületes emberek akiknek többet ér a becsület mint a sok ellopott vagyon.
gulyasgyula
@kukac50: Bár igazad lenne de én már nem hiszek benne..A politikus egy olyan faj aki csak ellenzékbe tudja mit kell tenni , mikor hatalomra kerül elfelejti ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.