Mostantól olyan gyógyszerekhez is hozzájuthatnak a hazai kórházak betegei, amelyeket még sehol sem törzskönyveztek, nem kaptak forgalomba hozatali engedélyt a hatóságoktól, de a kettes fázisú gyógyszerpróbákon túl vannak – írja a NOL.

Nemcsak hatásosak azok az új gyógyszerek, amelyeket törzskönyv nélkül is bevezetnek a hazai egészségügybe, de ártalmatlanok is. A végstádiumban lévő, daganattal élő betegek kaphatnak új reményt. Az unióban már 2004 óta van lehetőség arra, hogy a nagyon súlyos és ritka betegségben vagy daganatos kezelés alatt álló pácienseket még gyógyszerpróba alatt álló orvosságokkal kezeljék. Ezzel a lehetőséggel kivételes esetben élhetnek a kezelőorvosok. Magyarországon ezt eddig a szabályok nem tették lehetővé.

Tavaly módosították a törvényt, majd a múlt hét péntekén az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közzétette a honlapján azt is, hogy milyen feltételek mellett és kik juthatnak kísérleti terápiákhoz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Élesben kísérletezhetnek a magyar kórházi betegeken"
Mindennap élesben kísérleteznek a kórházak a betegekkel.
Kevés eszköz és kevés szakszemélyzet is egy hazárdjáték.
Igazi rulett vagy meggyógyulsz, vagy belehalsz az áldatlan állapotokba.
Borda
Ahol már csak a remény maradt,bizony nagy esélyt kínálhat egy olyan gyógyszer is,ami még kísérleti fázisban van. Lehet már megtalálták a rák vagy aids ellenszerét,csak vmi vaskalapos személy gátolja a gyógyszer szabadalmát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.