A kormányzat részéről immár részleteiben ismertették azokat a terveket, amelyek alapján pedagógusok szervezéstől fékezett habzású mozgalma a semmibe szórta a villámpótló pótszikrákat. Alapvetően minden iskolát államosítanak. A Klik kapcsán pedig a névmágia szintjén is nagy ívben köpnek a tucatpontos alig-valamire. Melyek nyomán teljesen világos, hogy a kormányzat pontosan felmérte: a Fidesz kegyelméből helyükre került iskolaigazgatók fémjelezte pedagógus-mozgalom sikerrel elszigetelte magát a potenciális tömegbázistól. Amit különben ékesen igazolt az, hogy bár április végén bejelentették a totális államosítás ötletét, a pedagógus-mozgalom szervezői egy izgatott vállvonogatásra sem méltatták a felvetést. A Jobbik felé is nyitó Pukli István mögött álló Tanítanék részéről Törley Katalin mintegy két héttel később jelentett be egy tüntetést. Június elejére. Világos üzenetet intézve a hatalom felé azzal a tartalommal, hogy „van egy hónapotok azt csinálni, amit akartok”. Mielőtt aztán...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Yoda69: Az a gond, hogy nagyobb társadalmi támogatottságban bíztak az előzmények alapján, mint amennyit kaptak! Az valóban felróható nekik, hogy még pedagógus bwerkekben sem képesek egységre, így pedig szétforgácsolódik az is, amit eddig elértek (volna!).
GeoCravker
@Toby: Leírtam, és nem cáfolták.
1. a tanárok nem akarnak kormányt váltani (Pilz)
2. A tanárok szervezetei nem határolódtak el az illiberális parancsuralomtól (Pukli)
3. A tanároknak nincs alternatív, pozitív üzenetük (CKP)

Emellett olvasd el némelyik fórum pedagógus-hozzászólásait. Elitista, a támogatást alanyi jogon elváró, de cserébe semmit nem nyújtó szövegek sorai. Az itózoláció nem véletlenszerű
Yoda69
@GeoCravker: @Toby: En is pont azt hianyolom hogy a tarsadalom nem all ki mellettuk egysegesen. Vahu nem ertik morol van szo, vagy szarnak ra.
Ugyanigy fogunk elverezni 18-ban a valasztasokon. A fideSS meg rohogve megtartja a hatalmat
GeoCravker
@Yoda69: Februárban azon sipákoltam, hogy pozitív, a társadalmat megszólító üzenet nélkül elszigetelődnek. Azt is sipitoztam, hogy a jelen, teljesen hiteltelen és hatalomnak lefekvő (vagy onnan delegált -- iskolaigazgatók) vezetőkkel nem fog menni,
Minden lettem, csak uriember nem.
Fura módon, most az akkori lehülyézők (Jajmár, és sokan mások) mélységes hallgatásban vannak.
Holott világos: az orbántakarogy szintű lozungok jok egy tüntetésen, de aztán annyi
nemkati
@GeoCravker: A tanaraknak a tanítási év végén, különösen az egyes iskolákat éppen befejező évfolyamok diákjaival szemben olyan kötelezettségei vannak, amik halaszthatatlanok, még egy ilyen életbevágó kérdés mellett is. Teljesen érthető, hogy a nagy felháborodást a tanév befejezése utánra halasztották. Azok, akik felfogják, hogy milyen brutális lépésre készül a Fidesz, azok hívószó nélkül is a tanárok mellé állnak. Akik nem fogják fel, azok hívószóval se fogják fel.
GeoCravker
@nemkati: Szerintem ezt a felfogják/nem fogják fel jellegű szólamtengert kellene a tanároknak elsőként befejezni. Ha a köz 80% nem fogja fel, hogy mit akjarnak, akkor nem a 80% tehet róla, hanem az, aki képtelen normálisan kommunikálni a szándékait.

Másrészt, ha sztrájkol az érettségi-időszakban a tanár, azt észre lehet venni. Ha a cigiszünetben háromszor átköp a bal válla felett, és közben Orbánra gondol, azt lesz...ják. BTW, joggal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.