Az Iszlám Állam elleni harcban megsebesült kurd harcosokat ápolnak a Honvédkórházban – írja a Magyar Idők.

A pesmergák magyarországi ellátására és rehabilitációjára a Magyar Honvédség és a kurdisztáni erők közötti együttműködés alapján van lehetőség. Dezső Tamás hadtörténész a Magyar Időknek elmondta: két éve, még a Magyar Honvédség iraki missziójának szolgálata előtt folytattak megbeszéléseket arról Kurdisztánban, hogy milyen segítségre lenne szükségük a pesmergáknak az Iszlám Állam elleni harcban. Ekkor merült fel az egészségügyi támogatás igénye.

Azóta bizonyos rendszerességgel a megsebesült kurd harcosok egy részének lehetőséget adnak a gyógykezelésre a Honvédkórházban, ahol jelenleg is ápolnak néhányat közülük.

Az orvosi segítség a helyszínen is fontos. Dezső Tamás tájékoztatása szerint a kurdok a magyar katonai missziónak is azért a leghálásabbak, hogy megtanították őket a hadszíntéri felcserek módszereire.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@bencemacska: a Magyar Időkben jelent meg, ami orbáni szemét. Gondolom Te is egy kis "önrobbantásra" gondoltál, hogy igazolják magukat. Csináltak már ilyet!!! Ha visszaemlékszel, szájer, torgyán háza előtti kis durrantások..És mikor megnyerték a választást, rögvest leállították a nyomozást, és lezárták, az egész ügyet. Hát nem érdekes??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
És én ott voltam 12-én!!! csak azt vettem észre, hogy olyanok az őrök, mintha darázs csípte volna meg őket!
Legalább most már tudom miért kötözködtek!
WF
@desert: Nem emiatt döglik bele a magyar a várólistákba. Bár nyilván saját államuk reményéért harcolnak a pesmergák az IÁ ellen, de gyakorlatilag ezzel bennünket is védenek, hiszen gyakorlatilag ők végzik a szárazföldi hadműveleteket, amíg a törökök és asszad katonái biznicölnek az iszlamistákkal, a NATO meg a ruszkik pedig elegánsan bombázgatnak csak. A vérüket meg a pesmergák hullatják. Ennyi a minimum támogatás amit megérdemelnek.
bencemacska
@WF:

Egyetértek veled. Ez az a helyzet, amikor tényleg a háború áldozatain segítünk, ami humanitárius kötelességünk.
De az a marha, aki elrendelte ennek nyilvánosságra hozatalát - politikai nyereségvágyból - a legelriasztóbb büntetést érdemli, mert nem csak a kórházat, az országot is kiszolgáltatja a terroristáknak!
MIÉRT???
WF
@bencemacska: A kérdésed jogos. Nem tudom, hogy újságírói felelőtlenség, vagy vmi újabb aljas politikai húzás... esetleg a török titkosszolgálat "tüskéje"?
bencemacska
@WF:
Előfordulhat bármi, meg az ellenkezője is.
A hírt a Magyar Idők közölte. Később erősítette meg a mb. orvosigazgató. Nem hiszem, hogy önszántából. Annál értelmesebbnek látszik.
Pálinkafőző Rézüst
@WF: az orbáni tulajdonú háziújságban az újságírói felelőtlenség kizárt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.