Akkumulátoros, tölthető zseblámpákat, fejlámpákat és asztali lámpákat ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság, a vizsgált kilencféle termékből nyolc nem volt megfelelő.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdai tájékoztatása szerint valamennyi kifogásolt termék áramütés-veszélyes volt, emellett hatféle lámpatest esetében égési sérülés veszélyét is megállapították.

A leggyakoribb probléma a lámpatestek külső és belső huzalozásánál alkalmazott vezetékek túlságosan kis érkeresztmetszete, illetve a hálózati csatlakoztatást biztosító dugók nem megfelelő formája és mérete volt.

A hatóság megteszi a szükséges lépéseket a nem biztonságos termékek forgalomból való kivonása, illetve súlyos kockázat esetén a kivonás mellett a visszahívás elrendelése érdekében – közölte az NFH.

A közlemény szerint a vizsgálat az előzetes várakozásoknak megfelelően számos hiányosságra derített fényt, így indokolt, hogy a forgalomban lévő akkumulátoros, tölthető lámpatestek ellenőrzése a jövőben is kiemelt szerepet kapjon a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálati programjában.

A fogyasztóvédelem a honlapján táblázatba foglalta, hogy mely lámpákkal volt probléma, amit itt ér el

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Persze, amelyik Illés bácsié volt, azért tüntetünk, hogy maradhasson!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.