A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke szerint az alapjövedelem bevezetése a lakosság kilencven százalékának előrelépést jelentene.

Szabó Tímea a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta, hogy csupán a lakosság felső tíz százaléka, a legjobb anyagi helyzetben lévők nem részesülnének a juttatásban.

Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök költségvetésével mindössze ez a felső tíz százalék léphet előre, míg a PM költségvetési módosító javaslata, amelyben szerepel az alapjövedelem bevezetése is, a nincstelenek tömegein és a dolgozói szegénységben élőkön segítene.

A PM 2200 milliárd forintot csoportosítana át a költségvetésben úgy, hogy az államháztartás hiánya egyetlen fillérrel sem nőne – tette hozzá.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Jobb oldali elitista kormánnyal ez nem lesz megvalósítható. Ettől függetlenül tényleg érdemes róla beszélni és vizsgálni a megvalósíthatóságot.
gulyasgyula
@human: !
Értelmetlen marhaság csak szét kell nézni az országba , most van a tavaszi nagy takaritás a városok közterein, utcáin ..Még alig sütött ki a nap a közmunkások már most is at árnyékba húzódnak pihenni ...Van a világba egy réteg akit nem érdekli a holnap csak ma legyen sörre, borra , cigarettára való és nem akar többet dolgozni mint amit feltétlen muszáj . Az ilyeneknek én aki még nyugdíj mellet is dolgozok a családi vállakozásba és adót fizetek , nem szivesen adnék az adómból ..Az ilyeneknek gyerekeik is ilyenek lesznek mert ezt látta az apjától ..Megszokta hogy munka nélkül is meg lehet élni ..Akkor minek dolgozzon ...??
sokanvagyunk
Akkor is ez lenne a véleményük, ha ténylegesen is igazi PM lennének? - mármint pénzügyminisztérium.
human
@gulyasgyula: Persze, van ilyen. Láttam ilyet magyarban és nem magyarban is. Mindig is volt és mindig is lesz. De nem kellene általánosítani. Cigány osztálytársamnak például a fogai hullottak ki, mert hűtőházban dolgozott. De dolgozott. Van olyan cigány ismerősöm, aki röntgenes asszisztensként sugárfertőzést kapott, mert nem volt védőruhája. Nemrég volt hír, hogy két cigány gyerek jogi egyetemen folytatja tanulmányait. Rájuk is gondolni kell. Az ő példájuk kehet példa mások számára is. Ha feladjuk azzal, hogy az ilyen fajtából nem lesz semmi, akkor biztos nem javul a helyzet, csak romlik. Azt már korábban is leírtam, hogy nincsenek kormányokon átívelő hosszú távú felzárkóztató programok. Amíg van EU pénz addig megy a program és hiába volt sikeres, amint elfogy az EU pénz megszüntetik. Az abból szerzett szakmai tapasztalat meg megy a kukába. Az egész felzárkóztatási rendszernek nincs gazdája, csak holnapig gondolkodnak, hogy a statisztikában benne legyen, hogy X milliárdot elköltöttek rá. Jelenleg kiderült, hogy 1,5 milliárdos támogatással még csak meg sem próbáltak tenni semmit. Egyből elköltötték és nem fogja számon kérni a felelősöket senki. Ez a magyar hozzáállás. Ezért toporgunk egy helyben.
gulyasgyula
@human: !!
Nem tudom hol élsz de Magyarországon a röngenaszisztes és a hűtőházas kap védő ruhát ..Az egyetemisták 70%-nak jól jönne egy kis anyagi támogatás ..Miért csak cigányt támogassuk ??? Hogy hol és miért toporog az ország arról nagyon sokat lehetne írni .De lehet hogy igazad van ebben a témában ..
Jozefina
Tessék nyugatra (Hegyeshalmon túlra) kimenni és körülnézni, érdeklődni, kérdezősködni a szociális háló fogalmáról, létezéséről!!?? Ez hiányzik Magyarországon és ennek a g...ci maffia kormánynak esze ágában sincs ezt észre venni. E helyett uszítanak az EU ellen, mert nagyon jól tudják, hogy az EU alapítóinak még így is sokkal jobb. Az EU-tól kapott horror nagyságú összegeket pedig a saját családi gyarapodásikra használják fel, minthogy a Magyar embereket segítenék!!?? Elszámoltatás, teljes vagyonelkobzás, börtön lehet a megoldás!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.