A kormánybiztos családi cége éppen akkor szerzett meg egy 5 százalékos BIF-részvénycsomagot az államtól, mikor a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt részvényeinek eladásáról már tárgyalások folytak. A hvg szerint ezért az üzlet akár a bennfentes kereskedelem gyaúnúsát is felvetheti. Ráadásul a Schmidt Mária családjához tartozó PIÓ-21 Kft. a verseny teljes kizárásával vette meg a részvényeket. Az állami vagyonkezelő pedig úgy adta el nekik 380 forint/részvény árfolyamon, hogy közben a BIF Nyrt. akár 500 forintot is fizetett volna saját részvényeinek darabjáért. A lap szerint ezen 160 milliót is bukhatott az állam. Schmidtéknek azt a részvénycsomagot sikerült így megszerezniük, amit az Orbán-kormány még a magán-nyugdíjpénztári vagyon részeként vett el A gyanús ügylet miatt Szigetvári Viktor bennfentes kereskedelem gyanúja miatt feljelentést tett az MNB-nél, amihez a piacfelügyelet is tartozik. A feljelentést az MNB azzal a válasszal utasították vissza, hogy a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Itt éppen fideszes kormányprogram zajlik. Nincs itt semmi látni való.
sokanvagyunk
Egy kormánybiztos náluk nem lehet bennfentes! - lehet, hogy dísznek tartják? - no majd Matolcsyval most farkasszemet néznek... :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.