Horribilis pénzbe kerülhetnek a migránsok Németországnak, csak a közvetlen kiadások az idén 16 milliárd eurót tehetnek ki, 2020-ra pedig elérhetik a 20 milliárd eurót is – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: ebben az összegben benne vannak a szociális beilleszkedésre, nyelvtanulásra, munkába illeszkedésre fordítandó kiadások, nem tartalmazza viszont a terror elleni harcra, a rendőrség, hadsereg átfegyverzésére, titkosszolgálati kiadásra fordítandó pénzeket.

Elmondása szerint jelenleg a német kormánykoalícióban mindenről vita van, így arról is, hogy ki kaphat letelepedési engedélyt. Példának hozta, hogy a belügyminiszter szerint az telepedhet le az országban, aki nyelvet beszél, képzettsége van és dolgozik, azonban a munkaügyi miniszter szerint ebben az esetben a kérelmezők döntő része nem kaphatja meg a letelepedési jogot.

A szakértő szerint Angela Merkel kancellár olyan rossz pozícióba manőverezte be magát, amivel a német társadalom zöme már nem tud azonosulni.

Vita van a kormányban Törökország helyzetéről is – jelezte Nógrádi György. Ankara a minimumot nem hajlandó megtenni vízumkérdésben, de elvárja a vízummentességet, különben átengedi a menekülteket – mondta.

Kitért arra, hogy a szövetségi parlament (Bundestag) döntése alapján Algéria, Marokkó és Tunézia biztonságos ország, innen nem fogadnak be menedékkérőket.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Erről az interjúról ezt írtam ma reggel:

Nográdi mester rátett egy lapáttal

Még a migráncsozási hangzavarban is elképesztő

A derék szuperszakértő a vendége az M1-en a derék „a szegény gyereke azért nem reggeliznek mert nem éhesek” Barnusnak. Nem explicit verbis, de lényegében oda lehet kilyukadni, hogy meglátása szerint a menekültekkel a homoszexuálisok lepik el Európát! =))
Long John Silver
@RonaGyuri: És ők miként fogják "túlszaporodni" az űseurópaiakat?
vakkomondor
@Long John Silver: Letöltik az Al-Jazeera online portáljáról.
RonaGyuri
@Long John Silver: nem tudom, de ha érdekel kérdezd meg a nagyon okos Nógrádit!
Long John Silver
@RonaGyuri: Azt állítja, már ő is!!??? Hallatlan!
Toby
Amennyiben a "szakértő" szerint a németeknek 16 mrd. Euroba kerülnek, akkor ez nálunk hamarosan megjelenik a rezsimreklámban, mint 1294 fő/200 milliárd "a magyar emberek" zsebére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.