A 2018-as országgyűlési választások előtt szinte biztosan nem vezetik be Budapesten a dugódíjat, tudta meg az Origo.

A döntés mögött az a szempont húzódik meg, hogy sem a fővárosi Fidesz, sem a kormány nem akarja felvállalni annak a politikai kockázatát, hogy egy évvel a választások előtt egy ilyen nagy súlyú döntést hozna. Az emberek a díj bevezetését biztosan nem fogadnák örömmel, és nagy valószínűséggel a kormányt hibáztatnák.

A dugódíjat már 2013-ban be kellett volna vezetni, az egyezkedéseknek köszönhetően azonban sikerült néhány évvel későbbre csúsztatni az elkerülhetetlent.

A főpolgármester korábban azt mondta, a metrótámogatási szerződésből mindenki ki tudja olvasni, hogy miért kényszer a díj bevezetése. „Ezt anno Demszkyék bevállalták. Nem tartom egyébként ördögtől való dolognak, de eddig nem voltak meg a feltételei” – mondta Tarlós István. „Attól nem tartok, hogy a teljes, 180 milliárdos támogatást visszakérik, de valamennyit visszakövetelhetnek. Márpedig a városnak 10 milliárd forint is nagyon hiányozna.”

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Simán bevállalják. Nagyon kell a zseton nekik. Annyit kell mondani, hogy a háttérhatalmak által irányított, komcsi, libsi unió kötelezte őket.
Ők nem akarják, de muszáj. Csak meg ne kérdezze valaki, hogy miért nem kezdeményeznek népszavazást a dugódíj ellen is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
A DUGÓ DÍJAZOTTAKAT KI AKARJA ELÉGÍTENI A VICCTOR-AZTÁN JÖHET A DÍJ,DE CSAKKK NEKI ÉRTE!
egyvandor
@human: A garázsok, parkolók építése költség. A dugódíj meg a parkolási díj színtiszta költségmentes bevétel és arra fordítják amire nem szégyenlik azaz szabadon bármire.
egyvandor
@human: A questor károsultak kára egyenleget képez a nertársak hasznával. A nertársak elzabrálták a károsultak pénzét és velünk fizettetik ki a cehhet.
Boszi27
@Kutyuska: Gyurcsány kimaradt... :)))
Kutyuska
@Boszi27: Köszi, hogy figyelmeztettél. Nagyon szégyellem magam.
kukac50
Az unió megköveteli! miért nem teljesítik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.