Szerdán Budapestre látogat Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, hogy a kétoldalú kapcsolatokról egyeztessen Orbán Viktorral – írta a Sputniknews a moszkvai külügy hétfői közlésére hivatkozva. Lavrov Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is tárgyal majd. A beszélgetés témájáról csak a szokásos protokollszöveget adta ki az orosz külügyminisztérium: "a felek értékelik a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi helyzetét és további fejlődését". Igaz, hozzátették, "a két ország további lépéseket tesz a kölcsönös előnyökkel járó gazdasági együttműködés fenntartása és fokozása érdekében az Egyesült Államok és az EU által hirdetett szankciós háború feltételei között". Bár a Déli áramlat-projektet lefújták, Magyarországot továbbra is érdeklik az orosz energiahordozók – írták még. A magyar fél továbbra is szeretne orosz olajhoz és gázhoz jutni, és alternatív megoldást keresnek, hogy az ásványkincs eljuthasson ide – hangzott a hivatalos moszkvai tájékoztatás.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Azt hiszem Lavrovban emberére akad Orbán. A mai világpolitika legdörzsöltebb, mondjuk ki, legokosabb külügyminiszterével találkozik, aki már megtapasztalta hogy mit kell látnia a testbeszédből, a taglejtésekből, a szem és az arc mozdulataiból, a mondatszerkesztésből, mert viszi a saját tolmácsát. A kettős beszéd és a pávatánc Lavrovnál nem jön be.
Mint ismert, Egyiptom óriási kölcsönt kap Oroszországtól orosz atomerőmű építésére. Hogy mi itt megkapjuk - e , ez még nem eldöntött kérdés. Ez nem Putyin elnöktől vagy Orbántól függ, hanem az EU. és a NATO. álláspontjától, az embargótól, az ahhoz való csatlakozástól, az ország gazdasági helyzetétől / főleg / Akik tehát azt állítják, Oroszországnak nincs pénze a Paks 2. finanszírozásához, csak afelé terelik a hazai közvéleményt , hogy külső okokkal magyarázzák a Paks 2. körüli huzavonát.A Lavrov látogatás is erre mutat. Vagy leválasztanak minket az EU.-ról, vagy nem lesz támogatás Paks 2. felé.Vagy kilépünk az embargóból, vagy nem lesz olaj és gáz, vagy esetleg drágábban. Egy ilyen egyeztetésre Putyin nem jöhet, mert teljesen nyilvánvalóvá lenne ez a szándék, erre figyelne a világ. Ezt még Orbán sem akarhatja, mert páros lábbal rugnák ki az EU.-ból
namihami
Beszélni? Nem , hozza direktívákat a közös főnöktől.
A fejlődés azért szemmellátható, mert ugyanezen cél érdekében az átkosban Moszkvába kellett utazni, most házhoz hozzák.
Ergo: mégiscsak működik a Szijjártó-Orbán tengely. Itthon szopatja őket a Putyinbácsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.