A Miniszterelnökség jelentős szerepet játszhatott abban, hogy Orbán vejének cége könnyedén, érdemi verseny nélkül jusson nagyértékű állami beruházásokhoz – írja a Direkt36.

A Miniszterelnökség egyik feladata az, hogy ellenőrizze a nagyobb értékű uniós közbeszerzések szabályosságát. 2014-ben azonban komolyabb aggályok nélkül átengedték azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyek úgy voltak megírva, hogy azokon gyakorlatilag csak Tiborcz István akkori cégének, az Elios Innovatívnak legyen esélye nyerni. Ezeknek a pályázatoknak az ügyében jelenleg nyomoz a magyar rendőrség és vizsgálódnak az uniós hatóságok is.

A Miniszterelnökség ezeknek az eljárásoknak a megindulása után változtatott csak a gyakorlatán, és kezdte átíratni a közvilágítási pályázatokat. Addigra azonban már átengedtek nyolc olyan pályázatot, amit kiírói az Eliosra szabtak. Az összesen 4,6 milliárd forint értékű munkákat a cég egy kivétellel versenytárs nélkül nyerte el – olvasható a Direkt36 cikkében.

A Miniszterelnökség szerint a korábbi uniós ellenőrzések hatására és azok tapasztalataiból kiindulva lettek szigorúbbak tavalytól. Az Eliosnak kedvező korábbi közbeszerzésekért a közbeszerzéseket kiíró városokra hárították a felelősséget. Azt írták, ők az engedélyezéssel csak ahhoz járultak hozzá, hogy a városok kiírják a pályázatokat, de ez nem jelent garanciát arra, hogy az, amit engedélyeztek, törvényszerű. Pedig az ellenőrzésnek pont az a lényege, hogy ezt megvizsgálják, és szabálytalanság esetén a Miniszterelnökségnek további lehetősége is volt a kifogásolt pályázatok megállítására. Ők ezt mégsem tették meg.

Tiborcz István azt mondta, hogy nem beszélt soha apósával az Elios közbeszerzéseiről. „Miért beszéltem volna? Családi ügyekről szoktunk beszélgetni, nem másról”.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
És akkor ez nem maffia??? Dehogynem, csak a miniszterelnök saját maffiája!!!, Trógerok!!! Elszámoltatni, teljes vagyonelkobzás az egész családnak és börtön!!!
Toby
"Ezeknek a pályázatoknak az ügyében jelenleg nyomoz a magyar rendőrség..." Máris mondom a végeredmény:
A lézer-piszkos edző által fémjelzett " LED - Lenyulás SC" hatalmas fölénnyel nyerte el a bűncselekményhiányos nyomozást megszüntető határozatot!
justhpeter
@Toby: Ritkán találkozom ilyen tisztánlátással.
kkalman
Rühelkét valahogy csak, csak a saját lábunkra kellett állítani. Ha másképp nem megy, akkor a vejkó cégén keresztül, az elcseszett közvilágítások kivitelezésével.
papa.49
A disznóság előbb, utóbb csak kiderül, itt is kiderült!!!
soljanka
@Clavigo: Szerintem a fia az egyedüli normális. Szerencsétlen gyerek menekülni akart a klántól.
Hogy fanatikus vallásos lett, az az ő baja.
De ő legalább keresett valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.