„Önmagában az, hogy sok a vagyonos ember, nem biztosíték semmire. Az pedig, hogy államilag segítünk megerősíteni egy új nagytőkés réteget, paradox módon még gyengíti is a gazdaságot. Válság idején ugyanis éppen ők nem lesznek ütésállók, mivel nem versenyhelyzetben növekedtek, hanem politikai vagy bürokratikus kiválasztás nyomán” – mondja Mike Károly.

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És ez teljesen igaz Orbán téves futballjavító stratégiájára. Nem attól lesz jobb a futball, ha irreálisan sok pénz öntünk bele.
- Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Végre egy normális gondolkodású ember a jobb oldalon. Az ilyenektől fél Orbán és Matolcsy, mint ördög a tömjénfüsttől.
human
Erről beszéltem már korábban is, hogy egy verseny nélkül felhizlalt vállalkozás semmit nem ér amint megszűnik az kormány által biztosított folyamatos állami megrendelés.
human
És ez teljesen igaz Orbán téves futballjavító stratégiájára. Nem attól lesz jobb a futball, ha irreálisan sok pénz öntünk bele.
- Tud úszni?
- Nem.
- És ha megfizetem?
Desischado
Megnézném ezeket a versenyszférában, hogy mire mennének!
eugen4402
@Desischado: Ezek bármely sportban, minden meccset megnyernek, ha közben ÁTÍRHATJÁK a játékszabályokat..!
human
@eugen4402: Az ellenfél gólja elvesztette gól jellegét.
Toby
Nincs semmilyen ösztönzés a minőségre, a versenyhelyzet hiánya kitermeli a "kisfiam, edd meg szépen a spenótot, sok benne a vitamin, egyébként is már 45 éves vagy, ne kelljen kétszer mondani" típusú gagyi "üzletemberkéket, vállalkozgatókat" !
eugen4402
@human: Tökéletes komment! A smile csak arra vonatkozik, a jelenséget szívlapáttal verném laposra...
nemkati
@human: Erről egy pár napos hír jutott eszembe.
nol.hu/belfold/maris-lapulnak-az-uj-sinek-1616801

Kapja a megrendeléseket a cég, akkor is, ha sz@rt gyárt, mert az adófizetők pénzéből telik rá felhízlalni a tehetségtelen haverokat is. De majd ha a gazdaállat kimúlik, akkor a cég is összerogy. Az összetarhált vagyonát feléli, a gazdaság meg haladjon ahogy tud. Merthogy előtte meg összerogytak azok, akik tehetségesebbek lettek volna, ha kaptak volna lehetőséget. És gondolhatunk itt akár az Eliosra is, meg sok más pályázatnyertesre, új földtulajdonosra, stb, akik a jobbak elől vették el a lehetőséget, nem a saját érdemeik miatt.
human
@nemkati: A vizes olimpiát is max 10 milliárdra tervezték. Most hol is tartunk 60-80 milliárd? A szakemberek szerint 30%-al drágább az indokoltnál a tervezett költés. Ennyi megy a zsebbe, TAO-n keresztül a felcsúti akadémiába, meg a pártkasszába védelmi pénznek.
nemkati
@human: Arról remélem mindenki meg van győződve, hogy a plusz 10-milliárdok valakiknek a zsebébe kerülnek, anélkül, hogy megdolgoznának érte. Most képzeld el, hol tartana ez az ország, ha mindenki csak annyit kapna, amiért valóban megdolgozott. Szerintem itt lenne a kánaán, nem lennének szerencsétlen útszélen hagyott rászorulók, de nem lenne ennyi milliárdos sem. Viszont sokkal jobban élnénk.

Ha valaki a sz@r munkája miatt kártalanításra lenne kötelezve, mindjárt megszűnnének az előbb említett esetek, mert kontárok nem mernének vállalkozni. A legszebb az lenne, ha az olyanokat is, mint pl az oktatás szétverését kiötlő "szakértők" is kártalanítani lennének kötelesek amiatt a sok elvetélt ötletük miatt, amit nagy lazán bedobtak a törvényhozásba mindenféle hatástanulmány nélkül. Vagy valami csapnivaló hatástanulmány alapján. De sorolni lehet a kontár munkákat amiket ez a kormány elkövetett. És csak az, ami pénzért legalább valami munkafélét imitáltak.
nemkati
Pontosítom az utolsó mondatomat:
És EZ csak az, ami pénzért legalább valami munkafélét imitáltak. Mert általában még ez sincs meg.
nemjoezigy
Én nagy ívben leszarom a fideSSt! ők csinálták ezt, tehát megérdemlik. A lehető leghamarabb következne be!
Ez csak egy járulékos adat ahhoz, hogy az ORSZÁGunkat tették tönkre!
nemjoezigy
@Desischado: Írod: "Megnézném ezeket a versenyszférában, hogy mire mennének!"
Lásd a mészárost. Amíg nm volt az orbán kegyeltje, addig veszteséges volt. Azután szárnyalt az eus és az állami (közös) pénzekből. Vagy lásd a simicskát: amíg kegyelt volt, addig mindent vitt (mint most a mészáros, meg az orbán pereputty) amióta nincs a pikszisben, csak vegetál.
Ennyi!
eugen4402
Ha valamiben tettenérhető Soros felelőssége, hát EZ AZ..!
Olyan újszülötteket rakott az inkubátorba, akik az Istennek se akartak kimászni belőle. Inkább berendezkedtek kényelmesen, és ötven évesen is a "védett környezetben", az inkubátor melegében éldegélnek, és gyűlölik az orvosokat, meg a nővéreket, akik életben tartották őket...Nyamvadt kis porontyokból silány felnőttek lettek, mert a fogantatásuk pillanatától kezdve VIP-védelem vette körül őket.
human
@eugen4402: 89-ben még Orbán liberális volt. A liberalizmus a demokrácia szerves része. Soros pedig demokrata és mai napig is támogatása demokratikus szervezetekre összpontosul. Lehet, hogy Soros ügyes üzletember, de azért ő sem láthatta a jövőt, hogy 180 fokos fordulatot vesz Orbán és a demokrácia leváltásán kezd el dolgozni.
eugen4402
@human: Látod, ez igaz lehet. Ritka az olyan befektető, aki egész életében nyereséges papírokat vásárolt. Néha buknak egy-egy üzleten...
glorianna
@human: Ezzel cseppet vitatkoznék. OV sosem volt (legalábbis amióta a nagy nyilvánosság előtt szerepel, azaz 1989 óta) semmilyen ideológia elkötelezettje, max. hangoztatott ezt-azt, amiről feltételezte, hogy számára hasznos lehet.
papa.49
@glorianna: Nálad a pont!!! Pontosan a hazugovics az aki leginkább képviseli a ,,magamizmust,, az országban, neki mindig az kell, az a jó amiből hasznot tud húzni, csak a birkák azt se veszik észre, hogy másokkal ellentétben, ő még ,,élni hagyni,, se hagy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.