Nem vesz részt a Fidesz a jövőben a szegedi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottságának munkájában tiltakozásul az ellen, hogy előzetes egyeztetések nélkül változtatták meg a testület összetételét – jelentette be a párt helyi elnöke pénteken.

Nógrádi Tibor a szegedi közgyűlés pénteki ülését követően tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Botka László (MSZP) polgármester az önkormányzatiság és a demokrácia minden írott és íratlan szabályát megsértette, amikor a közgyűlés előzetes egyeztetés nélkül megváltoztatta a képviseleti arányokat a pénzügyi bizottságban.

A Fidesz közgyűlési frakcióját is vezető politikus közölte, június 1-jei hatállyal lemond pénzügyi bizottsági tagságáról, az önkormányzat gazdálkodását ellenőrző munkáját azonban a civil szervezetekkel együttműködve tovább folytatja.

A közgyűlés – az MSZP és az Együtt képviselőinek szavazataival, a DK tartózkodása mellett, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik ellenszavazatával – arról döntött, hogy visszahívják külsős bizottsági tagsági posztjáról Tanács Esztert, az LMP korábbi politikusát és helyére a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara javaslatára Varga Antalt választották meg.

Az LMP-ből meghatározó Csongrád megyei politikusai – köztük Tanács Eszter – március végén jelentették be, hogy kilépnek a pártból tiltakozásul az ellen, hogy három társukat kizárták a szervezet menekültügyi csomagjával szemben megfogalmazott különvéleményük miatt. Az LMP társelnökei pedig április végén hivatalosan is közölték a szegedi közgyűléssel, hogy a korábban listájukról mandátumot szerző szegedi képviselő, Szentistványi István nem jogosult a párt képviseletére.

Szentistványi István a közgyűlési vita során hangsúlyozta, bíróságon támadta meg az LMP – álláspontja szerint jogellenes döntését –, ezért kérte, vegyék le a külsős bizottsági tag visszahívását a napirendről.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Inkább mondanának le és tünnének el a Tiszában!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.