Az MSZP elnökhelyettese szerint vérlázító mértékű kártalanítást kapnának azok, akik korábban az árveréseken vették meg a mezőhegyesi ménesbirtok földjeit és most a kormány "elhibázott gazdaságpolitikája miatt" visszaveszik tőlük.

Gőgös Zoltán kedden Budapesten a Földművelésügyi Minisztériumi budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Farkas Sándor kormánybiztos olyan módosító indítványt nyújtott be a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságról szóló törvényjavaslathoz, amelynek alapján összesen 1,2 milliárd forint kártalanítást fizetnek olyanoknak, akik még egy kapavágást sem tettek a mezőhegyesi földeken.

Az ellenzéki politikus szerint a kártalanításra várók között van a helyi postás, aki a helyi Fidesz elnöke. Ő 8,2 millió forintot fog kapni, miközben nagyjából 200 ezer forintja "áll ebben a történetben" – tette hozzá.

Gőgös Zoltán azt mondta, Simonka György fideszes képviselő unokatestvére, aki Mezőhegyesen egy fiktív lakcímre van bejelentve, 21 millió forintot fog kapni, néhány százezer forint befektetett pénz után.

Elmondta, korábban a Miniszterelnökségen dolgozó jogász, aki Nagykovácsiban lakik, mintegy 15 millió forintra számíthat.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint azzal nem lenne semmi baj, hogyha a befizetett pénz kamatokkal megnövelt összegét kapnák meg az érintettek. Hozzátette: a módosító javaslat alapján járó összeg legalább hatvan-hetvenszeres pénzt jelentene, ennek pedig semmilyen indoka nincs azonkívül, hogy a barátokat akarják kompenzálni.

Kitért arra is, hogy két hetet ad a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak és a nemzeti parknak arra, hogy tegyen valamit a hortobágyi földek ügyében.

Gőgös Zoltán azt javasolta, hogy kezdjék meg a legeltetést a földbérleti pályázaton nyertes gazdálkodók, vagy a hivatal vegye vissza a támogatásokat tőlük. Emlékeztetett, hogy a pályázatok feltétele állattartási kötelezettség volt, és van olyan földterület, ahol már három éve nem legeltettek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Előtte pedig az mszp tette ugyanezt.

Egyik 19 a másik 1 híján cváncig..
nemjoezigy
Az a szomorú, hogy ez nem bénázás volt, hanem tudatos csalás, az egyének és az ország megkárosítása!
Ez a fideSS-kdnp, nincs miért csodálkozni, mindent megtesznek, amit lehet, és amit nem azt is a további gazdagodásuk érdekében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.