Ha Németh Szilárd nem lett volna elég, itt a másik nagy szellemi tornádó is még ma estére! "A magyar kormány hatalmas harcot vállalt a magyar pálinkáért" – eztet mondta Tállai András, és, hát ennek a harcnak lett ugye az eredménye a pálinkatörvény, a köztestületként működő Pálinka Nemzeti Tanács, a pálinka hungarikummá válása, meg az is, hogy az Európai Unióban eredetvédelem alatt áll ez a termék. További – józanul is szórakoztató – piaügyi gyöngyszemek alant.

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára erről Mezőkövesden,

az országos pálinkaverseny és pálinka országkóstoló megnyitóján

beszélt kedden.

Tállai felidézte, hogy Brüsszelben kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen a pálinkafőzés adómentessége miatt. De azt leszögezte:

nem a kormányon múlt, hogy párlatjegyet kell venniük az otthon főzőknek, és nem maradhatott adómentes a bérfőzetés sem.

Az államtitkár hangsúlyozott is, azt hangsúlyozta, hogy a magyar pálinkát külföldön is eladhatóvá kell tenni. A magyar kormány partner abban, hogy a pálinka még nívósabb és sikeresebb legyen – tette hozzá.

Tállai András arról is beszélt, hogy a pálinka meghatározó szerepet játszik a turizmusban, a mezőgazdaságban,

a vidéki ember életében, elősegíti az élelmiszerfogyasztást, az egészséges táplálkozást.

Az adóhivatal vezetőjeként jelezte: az új jövedéki törvény jelentős könnyítéseket tartalmaz, és gyorsabb lett az ügyintézés is. A költségvetés oldaláról nézve pedig elmondható, hogy a jövedéki adó megközelíti az ezermilliárd forintot – tette hozzá.

Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke ismertette, hogy a tanács három éve rendezi meg az országos pálinkaversenyt, amit tavaly óta – a pálinka kiválóság programmal együtt – pálinka országkóstólóként bonyolítanak le. Beszélt arról, hogy a tanács 2009 óta miniszteri tanácsadó testületként működött, az idén márciusban pedig köztestületté alakult. Az új köztestületnek ez a verseny az első nagy rendezvénye.

Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a minisztérium eredetvédelmi programjában célul tűzte ki, hogy minél teljesebbé tegye az ország pálinkatérképét.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szomjankórász
Tállai beszél az egészséges táplálkozásról? Arról fogalma sincs!
Ha lenne, akkor a Hortobágyon legelne, elvegyülve a többi szürke barom közt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Igyál öcsém még egészségesebbet, a rézelejét pár litykóval.
volvós
junius 1.-én 18:30-kor Freewolf elvtárs
és Román Emöke elvtársnö házastársak lettek !!! ?
libellle
@volvós: 17:45 Hahahahaha nagyon jó. Végül is mind a kettö szörös.
nezelodo
Biciklis barátunk olyan jól sikerült a pálinkafőzés megvédése, hogy Brüsszelben mindenre rábólint, itthon meg lazít ellenük, a fináncot meg rád küldi, nem főzöl-e, mivel behúzott a csőbe a kotla regisztrálásával. Aztán ha nem vettél zárjegyet, pontos címre mehet a felfegyverzett finánc, és már akkor büntethet amikor összeszeded a gyümölcsöt.
Az első királyság alatt meg a szőlőtermesztést küldte padlóra, azzal hogy jövedéki termékké tette a bort, fel is fejlődött az ágazat 300 ezer hektárról kb. 70 ezer hektárra. Teremtett ezzel hektáronként egy fő munkanélkülit.
kukac50
Ez is olyan hűje mint a rezsi Szilárd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.