Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos előterjesztés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy változik a cafeteria rendszer – írja a HVG.

A magánszektorban 450 ezer forintos keretből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne a dolgozók SZÉP-kártyájára. A közszférában kétszázezer forintos keretet határoznának meg, ez egyenlő arányban oszlana meg a két juttatási forma között.

Lázár János a múlt heti Kormányinfón még azt mondta, hogy a 100 ezer forintnyi készpénz mellé 150 ezer menne SZÉP-kártya.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
"A magánszektorban 450 ezer forintos keretből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne a dolgozók SZÉP-kártyájára"
Menjenek a picsába, most nagyjából fele-fele az arány böskejegy-szépkártya viszonylatban, így meg több, mint a 3/4 része a cípkártyára megy, amivel semmit nem lehet a közértben vásárolni. Viszont el lehet menni étterembe, és azzal fizetni többszörös áron, nehogy mán itthon főzőcskézzünk kevesebből, mint a panelprolikok.
archive
Azért lett így kitalálva, hogy a mostani Erzsébetutalványt (vagy Erzsébet kártyát) senki ne kérje (ezért a 100 ezer). Mert nem az a lényeg, hogy az emberek jobban járjanak, hanem az, hogy nehogymár más cég is kiadjon Magyarországon étkezési utalványt.
Egyébként amit említ összegeket - megnézném hol adnak ennyit (én nagy multinál dolgozom, átlagnál kicsit több jövedelemmel - de én havi 13000-et kapok --> 8000 Erzsébet utalvány, 5000 szépkártya, ez akárhogy számolom évi 156 ezer).
cs.n.
Az erzsébetutalványplusz kártyát is lehet akkor kib.ni, sok értelme volt, hogy bevezették. Gratulálok.
verőce21
@emerencia: (10:28) Nem akadályoznak meg senkit az öngondoskodásban, sőt...

De vannak akik jobban szeretnék, ha az Ő zsebükben lenne a pénzed, minél előbb. Ebben partner a hatalom, mert érdekeltségük van benne. "elfitneszezzem, jobb kajára, üdülésre, stb.")
eszegfu
@archive: Szerintem is! Tapasztalatom szerint a külföldi anyacég használja ki caffeteriát a m.o-i leányvállalata, vagy fióktelephelyén dolgozó alkalmazottaknak.
emerencia
@verőce21: Dehogynem. Sikerült a magyar jövedelmeket kb. 4-5 millió ember számára oly mélyre lesüllyeszteni, hogy abból a többség aligha fog tudni a nyugdíjas éveire öngondoskodni. Én még szerencsésnek mondhatom magam mert a cafetériám beáldozásával tudok egy kevéske pénzt összegyűjteni ami ugyan még nem nevezhető öngondoskodásnak mert csak 2007 óta van rá lehetőségem, de azért már valami. Ezzel a húzással lehetséges, hogy még ez is csökkenni fog mert a fizetésemből nem fogom tudni pótolni. Már megint a mi pénzünkre ácsingózik a hatalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.