Az uniós tervekhez hasonlóan Magyarország is a 75 százalékos foglalkoztatást szeretné elérni 2020-ig, szemben a jelenlegi 68 százalékkal – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára Kecskeméten, a XXVI. Országos HR konferencia és kiállítás nyitónapján szerdán.

Hozzátette, napjainkban mintegy 4,3 millió a foglalkoztatottak száma az országban, amelyet 4,5-4,6 millióra kell emelni a cél eléréséhez.

Hangsúlyozta, hogy a növekedést nagyban elősegítik a kormány munkaerő-piaci programjai is.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Csak egyetlen egyszer adna ki KSH olyan adatot amikor nincs benne a közmunkás és a diákmunkás akkor lenne csak meglepetés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Miért kéne közmunkásnak elmenni? Orvos, mérnök, informatikus, szakács, felszolgáló stb. hiány van az országban!
Ja, hogy oda nem vesznek fel lusta, lumpen analfabétákat? Hát akkor közmunka!
eszegfu
Eléggé ellentmondóak a számok. Ha 2013-ról 2016-ra 3 év alatt nőtt 476 ezer fővel (évi átlagos növekedés 158.600 fő), sőt 2016.febr-ápr. 153 ezer fővel nőtt 1 év alatt (!),akkor 2016-2020 közötti 4 évben a terv csak 200-300 ezer főről szól?! Valami hiba lehet, vagy 2013-tól a tényadatokkal, vagy pedig ez a tervezet valóban nem az igazi "állásokról", hanem a közmunkásokról szól!!!
szaboria1
@eszegfu: Azt elfelejtik mennyi lett ebből akik nyugdíjba mentek mert az Ő helyükre felvettek nem lehetnek statisztikai adatok.
eszegfu
@szaboria1: A baj még, hogy az "elfelejtés" egy véletlen dolog... ezeknek az adatoknak a mérése már szándékosan -- szerintem -- rossz technikán, illetve szempontok alapján történik... tudod, ahogy "a kedves, k...va vendég kivánja"... ahogy felénk mondják az egyes megrendelőre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.