A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt szeretné, ha a mostani egy szabad vasárnappal szemben legalább két kötelező vasárnapi pihenőnap lenne a kereskedelemben dolgozók számára.

Harrach Péter, frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: keresztényszociális pártként mindig a munkavállalók oldalán álltak, és folyamatosan konzultálnak, hogy a kereskedelmi dolgozók elviselhető helyzetbe kerüljenek a vonatkozó jogszabály visszavonása után.

Jelezte: a két szabad vasárnap mellett azt is szeretnék, ha a nagycsaládosok, a kisgyermekesek, vagy a gyermeküket egyedül nevelők mentesülnének a vasárnapi munkavégzés alól, és ilyen beosztást csak saját kérésre kapnának.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint kétszámjegyű béremelésre lenne szükség a kereskedelemben dolgozók számára. Kitért arra is, hogy javasolják, december 24-e is legyen a jövőben munkaszüneti nap.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Az éjszakai műszakot is szüntessék be ennyi logikával. Nem tudom mit tudnak a kereskedelmi dolgozok, dehogy a káderenpé folyton recskázik rájuk, ez már kimeríti nálam a perverziót.
Szegény pincérekkel nem is foglalkoznak. A szerencsétlen szakácsok izzadnak a konyhában vasárnaponként. Ő velük mi lesz? Vasárnaponként vannak falu napok is. Odajárnak ők is zabálni. Ott is rendet kell vágni. Nincs fagyi vagy vattacukor. A benzinkutak se nyissanak ki.
Domony-völgyben a Lázár testvérek szépen pihenjenek vasárnap. Nem csicskáztatjuk a szakácsot, pincért, kertészt, lovászfiúkat. Nincs cirkusz vagy vidámpark. Az állatkert is legyen zárva. A gondozók nem tulajdonosok. Az összes gyár és erőmű is kapcsoljon le vasárnaponként. Ott van gyertya. Nehogy már áramot szolgáltassunk vasárnap, U'aim!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Egyszer már belebuktatok álkeresztények! Akkor a papok se miséznek vasárnaponként, csak 2x egy hónapban?
colibri
Ezt a válogatott agybeteg bandát!? Ezeket simán arról lehet felismerni, hogy mindegyik öltögeti a nyelvét, nyalogatja a száját? Mostmár tényleg vissza kell állítani az Opnit, mert túl sok kezeletlen ember jár szabadon az utcán és ami még nagyobb baj, tele van a parlament is ilyenekkel!
zöldszem
Az eutanázián nem gondolkodtak még? Kezdhetnék, mint jó úttörők...
eszegfu
@colibri: Nekem is pontosan ez jutott elsőre eszembe! Vagy 1 hónapja olvastam valami olyasféle hirt, hogy "felmerült az OPNI ujra kinyitásának" lehetősége...tehát van remény!:))
Fradigege
Az éjszakai műszakot is szüntessék be ennyi logikával. Nem tudom mit tudnak a kereskedelmi dolgozok, dehogy a káderenpé folyton recskázik rájuk, ez már kimeríti nálam a perverziót.
Szegény pincérekkel nem is foglalkoznak. A szerencsétlen szakácsok izzadnak a konyhában vasárnaponként. Ő velük mi lesz? Vasárnaponként vannak falu napok is. Odajárnak ők is zabálni. Ott is rendet kell vágni. Nincs fagyi vagy vattacukor. A benzinkutak se nyissanak ki.
Domony-völgyben a Lázár testvérek szépen pihenjenek vasárnap. Nem csicskáztatjuk a szakácsot, pincért, kertészt, lovászfiúkat. Nincs cirkusz vagy vidámpark. Az állatkert is legyen zárva. A gondozók nem tulajdonosok. Az összes gyár és erőmű is kapcsoljon le vasárnaponként. Ott van gyertya. Nehogy már áramot szolgáltassunk vasárnap, U'aim!
karma1
@eszegfu: Ne oruljetek az OPNI ujranyitasanak... Szerintem orban oda fogja elsullyeszteni a politikai ellenfeleit, ahogy a boldogsagos (szovjet)unioban tettek a Brezsnyev, Hruscsov -eraban... (Meg szerintem Csernyenko, Andropov is szivesen elt ezzel a fegyverrel... Megnyitnak, aztan azonnal titkositanak is, mar csak ez hianyzik a regi rakosista rendszerbol...
mariaberta
Készíti a nyelvét a s----gg nyalásra.
eszegfu
@karma1: Nálam ez csak "elvi" öröm...hiszen az égvilágon semmi realitása nincs!! 1868-ban épült, majd 1944-45. szovjet katonai parancsnokság müködött benne, mig 1946-ra visszaalakitották eredeti céljának megfelelően. 1968-ban befejeződött a felujitása, korszerüsitése és azóta, a 2007. dec. 31-i bezárásáig nem nyultak hozzá...immár 9 év elteltével gondolom a természet is jócskán visszavette birtokába. Nem értek hozzá, de egy ekkora épületegyüttes teljes felujitása (épület, viz, villany, stb.) nem 1 év és nem is 1 Ft...gyakorlatilag ehhez igen erős kormányzati szándék és lendület kell/ene, mint a stadionépitéshez... szerintem esélytelen...
karma1
@eszegfu: Hidd el, ERRE lesz penz, ha a fonok ugy akarja, es ha tenyleg aljas celjai vannak vele...
Mobil123
@Fradigege: A strandokat kihagytad . (bocsi)
szaboria1
Ne törje a fejét a munkaadók is tudják, hogy kell a dolgozók munkarendjét előírni.
Strong
Ez egyre jobb és jobb...

Tehát már csak a megoldás hiányzik...
Ötlet:
Mi lenne pl: ha nem kellene vasárnap dolgoznia annak aki nem akar, de heti 5 nap munkával is elég pénzt keresne a normális megélhetéshez?

nem mindenki kap nyugdíjat, meg képviselői fizetést, meg utazási költségtérítést, meg bizottsági tagsági pénzeket, megmég esetleg tanácsadói prémiumokat...egyidejűleg...
sziha
@Strong: mi lenne, ha ezek a mukereszteny mupolitikusok inkabb az azeri kulturat gazdagitanak inkabb? (Nem mintha Azerbajdzsan tett volna ellenem valami rosszat, hogy ilyet kivanjak nekik...) Es mi lenne, ha ezek az elvetemult izek (semmilyen allattorzset/fajt nem szeretnek megbantani itt, ezert a szopotlo szo) vegre hagynak elni a Zkisembereket?
Csak kisse tovabbvittem a gondolatmenetet...
Borsodi
Ez a párt is azért van,hogy az emberek életét meg keserítse,egy normális gondolatuk nincs,csak azért vannak,hogy a jobb kezük legyenek a fidesznek. Vagyis a fidesz velük törlik a se...t!
www.youtube.com/watch?v=G5Aj_osK-fg
cs.n.
Legyen emléknapja a magyar haditengerészetnek, legyen több szabad vasárnap. Ezek a KDNP e heti saját témái, néha elő kell rukkolni valalamivel, hogy ne csak a Fidesz valagának nyalásával kerüljenek a sajtóba.
nevemnick
Ez a f...fej mindig töri valamint azt huzat által átjárt fejét. Egyszer már adja be ezt a törvényjavaslatot:
,,Aki nem akar, az ne menjen vasárnap boltba, áruházba." Szerintem 100%-os támogatottságot érne el ez a 0.00001-kes párt.
justhpeter
@köhögő bolha: Pontos helyzetmegjelölés.
simmering73
B@ssza már valaki tarkón ezt a vén g..it
Toby
Már megint beleugatnak a barmok!

Tehát akkor szopjanak a kiscsaládosok, a nem kisgyermekesek és azok,akik nem egyedül nevelik gyermekeiket!

Ennek ismét Strasbourg - szaga van! Takarodjatok - sunyi imádkozó sáskák!
gulyasgyula
@Fradigege: Nem lenne itt semmi baj ha a kereskedelmi dolgozók fizetése nem 80 ezer lenne ..NAPI 4-5 EZER .aminek az 50% -ka 2-2.5 ezer amiért nem akarnak dolgozni ..Egy nettó 100-120 ezerért haza se lehetne őket küldeni ..
pagoda
Ennek a Harrachnak az agyában már agysejt halottasház van. Nem veszi észre magát? Maradjon otthon és kötögessen, nézze a TV-t. Másra nem való.
Szókrakész
Sőt!

Szüntessük meg a vasárnapot!
Egyáltalán ne legyen!
Így akkor senki nem tud azon a napon dolgozni.
Írjuk át a bibliát is.
Isten 5+1-ben teremtett.
A 7. nap kimaradt.
papa.49
Ne agyalj vénhülye mszmp-és magas ez neked mint vakondnak a kerticsap))))))))))))))))
hetöndöe
Miért megint csak a kereskedelemben,vagy betonozni azt lehet vasárnap?:-)
eszegfu
Inkább saját fejüket törjék a betonon, ne pedig felesleges hülyeségen!! Ezen az egyetlen témán "rugóztok", ezzel ugyan nem váltok nélkülözhetetlenné! Semmi más épkézláb dolog még ötlet szintjén sem jelenik meg a tevékenységetekben! "Bólogató kutya"-párt!
Perwool
Fene tudja, én mindenesetre nem ezt vártam a rendszerváltástól!!
Ezt, hogy ismét nagy állami szervezetek tartsák nyilván, ki mit csinál, csinálhat és mi a véleménye az éppen aktuális kormányról. Ha nem tetszik a vélemény hazaáruló leszel.
Sikerült visszajuttatni az országot abba a posványba, ahonnan ki akartunk szabadulni.
A hatalom az erejét fitogtatja és a képünkbe vágja, hogy akkor is letolja a torkunkon, ha nekünk nem tetszik.
A demokrácia még működik..viszont a jogállam ezer sebből vérzik..
Isten, haza, család.
Ezeket a kifejezéseket a Fidesz szimpla politikai PR szlogenné silányította, hogy eladja bóvli politikai termékét.
szaboria1
Harrach is inkább pihenne elmúlt már felette az idő van szép nyugdíja amiből vigan eléldegélhetne.
papa.49
@szaboria1: Tedd hozzá BIZTOS, HOGY MEG SE ÉRDEMELTE, CSUPÁN JÓ HELYEN VOLT, ÉS JÓL NYALT))))))))))))))))))
papa.49
@Perwool: Korábban is ez volt a ,,műfaja,, csak a célszemély változott))))))))))))))))))))
Bogar1938
Mi közöd van a munkához te nyalonc görény, távolról sem tudod mi az, hogy munka!
süsüasárkány
Kérem tisztelettel ez a csőcselék a magyar politikai élet alja.
Ezek nem keresztények, nem párt.
Hányingert lehet tőlük kapni.
Még a szemét domb is kiveti magából.
A trágyalé valószínűleg nemes ital mellettük!
Undorítóak.
Fradigege
@Mobil123: A papokat is kihagytam. Hosszú a sor.
telegdilaci
Ez az Álszent KDNP-0%-kos támogatottságú élősködő,ingyenélő csőcselékek,gyülekezete! állandóan hülyébbnél,hülyébb ötleteket találnak ki,amivel bosszanthatják,a dolgozó Embereket,akikből élnek,Semjén STÜSZI VADÁSZTÓL,egyenesen fel fordul a gyomrom,amikor,osztogatja a határon túliaknak,a Magyar adófizetők,PÉNZÉT! és milyen büszke hogy már egy millióan kaptak,Magyar állampolgárságot,kérdem én milyen alapon,és kiknek osztogatják! hány tolvaj,gyilkos,rabló,van közöttük?akik majd vagy már át is települtek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.