Kilőtték egy menekülő jármű kerekét a rendőrök Hajdúszovátnál csütörtök este. Az autó lopott volt, a sofőr kábítószer hatása alatt állt – közölte a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Dobó Dénes elmondta: szerdán egy férfi bejelentette, hogy Hajdúszoboszlón ellopták a terepjáróját egy panzió elől. A rendőrség azonosította a lopással gyanúsítható 31 éves férfit, majd elfogatóparancsot adott ki ellene, és elrendelte a jármű körözését.

Csütörtök este a hajdúszováti körzeti megbízottnak jelezték, hogy látták az ellopott terepjárót. A rendőrök ellenőrizték a környező utakat, ekkor jött velük szembe a körözött gépkocsi. Követni kezdték, és hangosbemondón többször felszólították a sofőrt, álljon meg, ám ő továbbhajtott, majd egy földútra sodródva a terepjáróval megfordult, és a rendőrök felé indult el.

Az egyik járőr kiszállt a szolgálati gépkocsiból és egy lövést adott le a menekülő autó jobb első kerekére, amelyet el is talált. A sofőr még ekkor sem állt meg, de a gépkocsi a vízelvezető árokban elakadt. A járőrök ekkor elfogták a férfit. Senki nem sérült meg.

A hajdúszoboszlói rendőrkapitányságon elvégzett kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. Közben kiderült, már korábban is elfogatóparancs volt érvényben a férfi ellen, mivel nem kezdte meg börtönbüntetése letöltését.

A férfit lopás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették, majd átadták a büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak. Cs. Norberttel szemben hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség jár el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.