Orbán Viktor közvetlen családtagjai 1,3 milliárd forint osztalékot vettek ki cégeikből, ebben pedig még nincs benne a miniszterelnök veje. – írja közleményében a DK.

Az ellenzéki párt szerint ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor szűk családja egyetlen év alatt annyi pénzt tett zsebre, mint amennyiéért mondjuk egy közmunkásnak több, mint 2000 évet kellene dolgoznia. Ez azonban nem a teljes igazság, hiszen a miniszterelnök veje és a miniszterelnökhöz közel álló oligarchák is milliárdokat kaptak Európa második legkorruptabb közbeszerzési rendszerében.

Emlékezhetünk a miniszterelnök egyik legnagyobb hazugságára; Orbán azt mondta idén a parlamentben, hogy „sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek”. A hivatalos adatok ezzel szöges ellentétben állnak, a miniszterelnöknek csak a szűk családjának, csak az osztaléka volt 1300 millió forint. Ehhez jönnek még vejének EU-s milliárdjai, plusz a 100 leggazdagabb magyar között is előkelő helyet elfoglaló fideszes strómanok.

DK: 1,3 milliárd forint osztalékot vett ki az Orbán-família

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a családján és a strómanjain keresztül Magyarország leggazdagabb embere. A DK szerint Orbán Viktor az elmúlt 6 évben saját gazdasági háttérhatalmának kiépítésével foglalkozott, a Mészáros Lőrinceken és Andy Vajnákon keresztül pedig mára ő a leggazdagabb magyar. A DK az Orbán-rendszer bukása után független szakértőkkel fogja kivizsgáltatni Orbán Viktor gazdasági háttérhatalmának gazdagodását. – áll az ellenzéki párt közleményében, melyet Gréczy Zsolt jegyez.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@verőce21: Elég rövid neved van! Ez egyben a jellemződ is.
verőce21
@quadrocopter: Van rád több hasonlóan találó jelzőm is, de ez nagyon illik neked, Bugris!
Borsodi
Csak tisztességesen dolgozunk,még egyszer mondom soha nem voltam vagyonos ember, és nem is leszek.Arra ügyelek csak így szerényen éldegélünk.Legfőbb erényünk a becsület.
Halkan kérdezném,mikor lesz már elég vagyonos ahhoz,hogy nekünk is jobb lehessen Borsodban.
tudode
Egyszerű matematika!
.
Mennyije volt 2000-ben, illetve a redszerváltáskor ...!!!
.
Tehát:
.
------ A milliárdosok könnyű lebuktatásáról Sándor István (Papa) főnyomozó
www.youtube.com/watch?v=W7VOiJHbw9M
.
Akkor miről beszélgetünk!
Csak az első milliót kellene .. m e g k a p a r g a t n i... mindazokkal, akik a jogos tiszteletdíjukon/bérükön felül gazdagodtak ... VEZETŐSZÁR!
mackoka46
Teszik, mert tehetik, amíg a nép ki nem vakarja a szemüket. Korrupció bajnok despota diktátor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.