Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke felszólítja a KDNP-t: adjon választ, miért szavazták meg a vasárnapi bérpótlék felére csökkentését, és miért ellenzik azt, hogy aki vasárnap dolgozik, az arra a napra kapjon dupla fizetést.

A frakcióvezető-helyettes pénteken közleményben reagált a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter által elmondottakra, amely szerint azt szeretnék, ha

a mostani egy szabad vasárnappal szemben legalább két kötelező vasárnapi pihenőnap lenne biztosított a kereskedelemben dolgozók számára.

Lukács Zoltán úgy fogalmazott: "a mérhető támogatottságot felmutatni nem tudó KDNP ne azon gondolkodjon, hogy hány vasárnap ne kereshessenek pénzt és ne vásárolhassanak az emberek".

Ezt azzal egészítette ki, hogy amíg a KDNP támogatja a felére csökkentett vasárnapi bérpótlékot, "ne ígérgessen, ne követelőzzön, és ne hazudja azt, hogy a munkavállalók oldalán áll"!

Megismételte az MSZP álláspontját, amely szerint a vasárnapi munkáért járjon dupla fizetés, és nem csak a kereskedelemben. Hozzátette: határozati javaslatuk szerint a bérpótlék csak 50 százalékig lenne járulékköteles, de azt is kezdeményezték, hogy egyetlen munkavállalót se lehessen havonta két vasárnapnál többet dolgoztatni, kivéve, ha a dolgozó és a munkáltató erről írásban megállapodik. A munkaidő nem lehet több napi 8, illetve heti 40 óránál, ettől eltérni csak nagyon indokolt esetben lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.