A vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás jelentősége túlmutat a helyi viszonyokon – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke szombaton, amikor kitelepüléssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Fejér megyei városban.

Gyurcsány Ferenc közölte: a választás visszajelzés lesz a kormánypártoknak, igaz-e az, amit gondolnak, hogy országosan messze a legnagyobb a támogatottságuk. "Biztos vagyok benne, lényegesen rosszabb eredményt fognak elérni, mint amit várnak" – fogalmazott.

A volt miniszterelnök szerint a Jobbiknak megmutatja a voksolás, miként megy a néppártosodás és a "párt körüli felfordulás" mekkora károkat okoz.

A két legnagyobb baloldali pártnak pedig jelzi, sikerült-e az elmúlt két évet kihasználni és alternatívát felmutatni. Szerinte ketten együtt a legtöbb szavazatot fogják kapni. Ha az MSZP tartotta volna magát korábbi megállapodásukhoz és nem indít saját jelöltet, biztos lenne a győzelemben – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szólt a Dunaferr helyzetéről is, mert "régóta nem volt akkora kihívás előtt a vasmű, mint mostanában". Megjegyezte, hogy a korábban felsorolt pártok közül egyetlenként a DK utasítja el, hogy Kína megkapja a piacgazdasági státuszt és ezzel elárassza Európát olcsó acélipari termékeivel.

Hangsúlyozta, hogy Brüsszelben tárgyalt Kína brüsszeli nagykövetével és ott világosan kiderült, csak jelentős állami támogatással lehet elérni azt a dömpingárat, amivel támadják az európai acélipart. Hozzátette, a státusz megadásával 400 ezer európai munkahely kerülhet veszélybe, de a 6000 és közvetetten további 9000 magyar dolgozó sorsa "sokkal jobban fáj".

A pártelnök kijelentette: az "MSZP-Fidesz-Jobbik koalíció" Kínához fűződő politikai barátsága nem sodorhatja veszélybe egy gyár és egy város jövőjét.

Kérdésre elmondta: a 2018-as szövetségi politikát nem fogja befolyásolni a dunaújvárosi közös jelöltállítás elmaradása. Azt mondta, nem örül annak, ami történt, de a magyar választási rendszer sajátosságai miatt muszáj lesz együttműködniük 2018-ban, mert "a sértettség nem segíti a Fidesz leváltását".

Huszti Zsolt a DK dunaújvárosi képviselőjelöltje kiemelte: a észszerű hangra mindig van fogékonyság a városban. Hozzátette, az elmúlt években sok országos botrány pattant ki a városból, ezeket a jövőben kezelni kell.

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@bence: A zuniós pénzt nem lehet lopni...ugyanis azt a zunió utalja...tehát aki lop az maga a zunió...
Bringás
Egy üzenet lesz: Vigyétek innen Fletót!
koszpeko
@bence: Volvósnak egy másik cikknél ezt írtam neked is s mindenkinek ezt javaslom.

Ne reagálj rá.
Csak ugord át.
Ne várj ezektől semmit.
Főleg észt vagy normális h.sz.-t.
Én ezeknek a szintjére már nem kívánok lealacsonyodni.
Minek,hogy felbosszantsam magam a hülyéken.
Tök fölösleges.
Kár,hogy nincs olyan szűrő amivel meglehet oldani,hogy az agymosott bagázsnak a h.sz.-i ne jelenjenek meg a gépemen.
Olyan szívesen alkalmaznám.
Még véletlenül se olvassam el.
bence
@Csizmás Kond: ! Na fussunk neki utoljára ! Az unió milliárdokat utalt Magyarországnak !
Szerinted ki osztotta szét ezeket a milliárdokat ? Na ki ?! Eltaláltad ! OVI !!! Tehát megtörtént az átalakulás ! Na nehogy már ekkora baromságot állíts , hogy saját magát lopja meg az unió ! Legalább magadból ne csinálj hülyét !
Csizmás Kond
@bence: ...csak lassan mert ha futsz nem tudod megfigyelni a részleteket...szóval utalás...azt miért csinálják , ki felügyeli, ki felel érte ?
Azt soha nem állítottam, hogy a könnyen szerzett pénzt nem pocsékolják, de ez a jelenség nem mai...emlékezz amikor milliókat kértek kaptak némi ösvények kitaposására...de azt illik elfelejteni mert az baloldali átverés volt...

...és ne izgasd túl magadat miattam, inkább a saját írásaidra figyelj oda...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.