A kormány tájékoztató honlapot indít a "kényszerbetelepítésről" (valójában: 1300 szerencsétlen sorsú menekült ideiglenes befogadásáról) szóló népszavazásról – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a nepszavazas2016.kormany.hu honlapon megtalálhatóak a legfontosabb tudnivalók az 1300 szerencsétlen sorsú menekült ideiglenes befogadására vonatkozó brüsszeli javaslatról, és arról, hogy a kormány miért utasítja el azt.

Hozzátette, amint az a honlapon is szerepel, a magyar kormány álláspontja szerint csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem. "Nem engedhetjük, hogy az ország jövőjét meghatározó döntések jogát kivegyék a magyar emberek és az Országgyűlés kezéből" – fogalmazott az államtitkár.

Közölte továbbá: a népszavazáson világos és egyértelmű üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelnek és el kell érni, hogy az unió vonja vissza a javaslatot. Ehhez nemmel kell szavazni – mondta Dömötör Csaba hozzáfűzve, hogy a kormány álláspontja szerint az 1300 szerencsétlen sorsú menekült ideiglenes befogadása helyett a határok megerősített védelmére van szükség.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Szókrakész: Az unió nem orbánc, hogy segget csináljon a szájából! 1294 ! Érted ? Egyezerkettőszázkilencvennégy!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@Szókrakész: ez egy pszihológiai tény amit már az oviban meg kellett volna tanulnod - gondoltam a legegyszerűbb formában emlékeztetlek
Szókrakész
@Nil: Nem jártam oviba.
Az egyetem mellett nem volt időm rá.
F_Viktor
@Szókrakész: Írod:
"És hogy honnan tudom?
Onnan, hogy az ismerősöm a Finanzamton dolgozik, ahol a kifizetéseket intézik.
Ő kotyogta el."

Keress egy hihető oldalt, mert a nővéred szomszédjának a sógorának az unokatestvérének az apósának "elkotyogása" csak mende-monda.

Addig is maradjunk a tényeknél, miszerint a menekültkérelmet benyújtók szállást és havi 40 euró költőpénzt kapnak.
A szociális segélyre akkor lesznek jogosultak, ha megkapják a menekültstátuszt, akkor jelenleg még a hazai rászorulókkal AZONOS ellátásban kell részesíteni őket.
Vagyis ha van bejelentett lakcímük, havi rendszeres juttatásban részesülnek. Az összeg tartományonként eltér. A legmagasabb Bécsben, az egyedülállók itt havi 840 euróban, párok fejenként 630 euróban, gyermekenként 225 euróban részesülnek.
Ennyi, bunkócska!
eszegfu
@Szókrakész: 15:34 Tisztelem a véleményed, sőt a "pontjaidat" sem akarom cáfolni, pedig vannak ellenérveim. Szerintem elég messze vagy a realitástól, mely vélhetően a migránsoktól, menekültektől való "viszolygásodból", vagyis érzelmi alapon müködik... ezt gondolom, persze nem biztos, hogy igaz...
Szókrakész
@eszegfu: Sajna Ausztria már csak ilyen.
Hidd el.
Konkrétan tudom.
Mert végigjártam a hadak útját családi pótlék és egyéb ügyben.
Ami engem aggaszt, hogy 1 perc ledolgozott munka nélkül több támogatást kapnak, mint egy osztrák.
És ezek tények, nem holmi migráncsgyűlöletből fakadó érzelmi kirohanás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.