A héten jelentek meg a hivatalos magyarországi fizetési adatok, amelyekből kiderül, hogy a különböző foglalkozásokban mennyi volt a fizetés tavaly – írja a VS.hu.

A légiforgalmi irányítók, a politikusok és a kutatási-fejlesztési vezetők állnak az élen havi 0,96–1,77 millió forintos bruttó fizetéssel, ami négy-nyolcszorosa a közel 260 ezer forintos bruttó átlagfizetésnek.

A harmadik helyre kerültek a brókerek (úgy látszik a nagy brókerházak bukása nem érintette annyira rosszul a szakmát), akik 962 ezer forint bruttót kaptak tavaly minden hónapban, ez pedig 630 ezer forintot jelentett nekik tisztán. Az informatikai cégek vezetői 866 ezer forintos bruttóval szerezték meg a negyedik helyet, az ötödikek pedig a vállalatok vezető stratégái lettek 818 ezres bruttóval.

A legkevesebbet a főállású anyák és nevelőszülők kapják, fizetésük nem éri el a 100 ezer forintot havonta. Bár ezt a határt ugyan átlépik, a 260 ezer forintos országos átlag feléhez sem jutnak hozzá havonta a konyhai kisegítők vagy az üvegezők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.