Álságosnak nevezte Tóbiás József hozzáállását a dunaújvárosi MSZP-vezető hétfőn, miután a pártelnök lemondásra szólította fel a vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kudarca miatt.

Pintér Attila hangsúlyozta, hogy a pártelnök viselkedése azért is furcsa, mert

három hete egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek nevezte, hogy nem működnek együtt a DK-val, és önálló jelöltet indítanak.

Hozzátette: a felmérés alapján az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.

Tóbiás József azért tartja kudarcnak a vasárnapi választást, mert szervezetileg hibáztak, hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és ők a választók szempontjából rossz döntést hoztak.

E mögé a Magyar Szocialista Párt egységesen fel kellett álljon – tette hozzá.

A pártelnök közölte, a felelősséget azonban viselniük kell, ezért vasárnap este lemondásra kérte fel a szocialisták helyi szervezetének elnökét.

Pintér Attila leszögezte, a felszólítás nélkül is tudta volna a dolgát, és megtette volna ezt a lépést. Mint mondta, a helyi tagság három hete választotta újra elnöknek, de szerdára taggyűlést hívott össze, ahol bizalmi szavazás lesz.

Közölte, valóban a helyi tagság döntött az önálló jelöltállításról, sokat dolgoztak a jó eredményért, és ennyire voltak képesek.

Vállaljuk a felelősséget érte

- fogalmazott. Megjegyezte, az utóbbi időben sok tagot és szimpatizánst veszít a párt azért, mert így áll ezekhez az ügyekhez. A sajtóban üzengetés helyett saját körben kellett volna megbeszélni a dolgokat – tette hozzá. A helyi elnök szerint Tóbiás Józsefnek a pártelnöki kampánnyal kellene most foglalkoznia.

Amennyiben elnök lennék, örülnék, ha olyan erős tagságom lenne, mint amilyen Dunaújvárosban van. Javaslom neki, ezeket őrizze és erősítse, ne pedig szétverje

- mondta.

A Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyerte vasárnap az időközi önkormányzati képviselő-választást Dunaújvárosban. A körzet 3671 szavazásra jogosult polgára közül 1177-en járultak az urnákhoz, ami 32,06 százalékos részvételi arányt jelent.

A kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett, Huszti Zsolt (DK) 243, Barta Endre (Jobbik) 203, Selyem József (MSZP) 98, Pappné Grabant Ilona (PM) és Gebei Bálint (független) 84, Orha Zoltán (független) 19, Harsányi Péter (SZDP) 1 voksot gyűjtött, Balogh Péter (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Na szóval,mire is képes az M.Sz.P. a D.K. nélkül?
Csak az a problémája az M.Sz.P. vezetésnek,hogy legalább annyira félnek Gyurcsánytól mint a fityisz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez az eredménye az erő fitoktatásnak!!! Az MSzP bármit tesz egyedül semmit nem fog elérni!! Le kellene mondania mind a dunaújvárosi mszp titkárnak, mind Tóbiásnak!!!
human
@világlátó: Én is hallgattam fél füllel Tóbiást és én is úgy éreztem, hogy se füle se farka annak amit mond. Próbálta szavakkal kitölteni az időt. Azt gondoltam, csak azért nem értem, mert közben mással is foglalkoztam.
világlátó
Kérlek, világosítsatok fel, miért nem kell a mai magyar demokratikus ellenzéki oldalnak, a mögöttük nélkülöző szegénységgel kűzdő millióknak a MOMA és az ország egyik legtehetségesebb közgazdásza Bokros Lajos ?
Ugye nem hihetjük hogy a 21 évvel ez előtti " bokros csomag " miatt. Ha mégis, az azt is visszaigazolná, hogy a népünk , de vezető értelmisége is ennyire lebutítottá lett. Ami igaz a népre, de bűnös felelőtlenség a vezető értelmiségi rétegnek. Itt ott összeültetik a volt bankvezéreket, gazdasági minisztereket, akik kínosan kerülik az Orbán kormányok bírálatát, minden külső okot felsorakoztatnak, általános elvi kérdéseket taglalnak, sokféle szükségletet felsorolnak, ami jelenleg megvalósíthatatlan. Nem azért mert azok illuzórikusak, hanem mert a kormány egész politikája illiberális. A hazai magasan képzett, korábban felelős beosztásokban foglalkoztatott szakember réteg részben behódolt, részben meghunyászkodott, a maradék pedig megfigyelés alatt áll és örül, hogy egyetemi katedrát kapott ezért cserébe. Tisztelet a kivételeknek !Lehet hogy az országgyűlésbe a pártok delegáltjai, a megválasztott képviselők kerülhetnek, de talán el kell gondolkodni azon, hogy ha a hazai pártok a társadalom legsilányabb, leghitványabb egyedeit tudják csak megszavaztatni a lebutított választókkal, érdemes - e a mai magyar társadalom színe - javának ezt eltűrni. Tudjuk, csak ezt a hitvány országgyűlést lehet a gazdasági alvilágnak kénye , kedve szerint törvényalkotásra alkalmazni. Éppen ezért kell az országgyűlést szélnek ereszteni, a pártokat feloszlatni és néhány évig átmeneti , a civil társadalomból kiválogatott
és a korábbi kormányoknál szolgáló szakemberekből egy ideiglenes kormányt létrehozni. Ehhez persze elfogadható nemzeti tanács kell, elfogadható vezető testület, nem pedig egy darab autokrata mindentudó. / ilyen amúgy sincs, legfeljebb csak egy kis Napóleon a Lipótról /
Tudom, látom, gyermeteg fantáziálás mindez, de most ez a véleményem. A megoldás sokféle lehet.
világlátó
A dunaújvárosi vezető már tudja, amit a Tóbiás még nem. Ez nem menti fel attól a szemrehányástól, hogy azt meg ő nem tudja, az mszp. egymaga már csak a legklasszikusabb munkásvárosokban mutat életjeleket. Bár ebben Pécs elveszettnek látszik.Nem azért mert kihalt volna az mszp. szimpatizánsok tábora, hanem azért, mert munkát kaptak a legharcosabbak is, a megélhetésért pedig csendesebb kritika a megengedett.
vonotok
@human: Igazad lészen. De az ilyen helyi kiskirályokon nagyon sok múlhat majd 18-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.