Egyre erőszakosabbak a migránsok – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az elmúlt napokban magyarországi táborokban tapasztaltak alapján az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Bakondi György felidézte, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakoribb lett a migránsok erőszakos fellépése.

A múlt héten Kiskunhalason tiltakoztak csoportokban verődve a migránsok több napon keresztül. Fizikai erőszak is történt: múlt kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Hétfőn a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban (MÖBEK) kezdett tiltakozásba migránsok egy csoportja. Ott nem történt fizikai erőszak, bevándorlási, menekültügyi dolgozóknak és rendőröknek délutánra sikerült helyreállítania a rendet.

A belbiztonsági főtanácsadó az M1 műsorában kitért arra, hogy a migránsok elhelyezésére vannak nyílt táborok, például Bicske és Vámosszabadi. Továbbá van három zárt, őrzött befogadóközpont Békéscsabán, Kiskunhalason és Nyírbátorban. Utóbbiakba azok kerülnek, akiket például illegális határátlépés miatt fogtak el a hatóságok. Ők kiutasításuk megakasztása érdekében nyújtottak be menedékkérelmet, és annak elbírálásáig vannak a zárt a táborban.

Márpedig ők minél előbb szeretnének tovább menni Nagy-Britanniába vagy Németországba, és aki ebben akadályozza őket, az ellen fellépnek, és egyre agresszívebben – fejtette ki Bakondi György. Hozzátette: a jogszabályokat semmibe vevő migránscsoportok ellen határozottan fognak fellépni, ugyanis a törvények mindenkire vonatkoznak, az itt lévő migránsokra is.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Szeparepa2: Mivel pocskondiáztam a népemet? Te nem vagy tisztában a menekült ügyi kérdéssel. Nekem te ne magyaráz ha egyszer tagjai vagyunk az ENSZ-nek akkor azokat az előírásokat is be kell tartani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
Persze hogy idegesek és türelmetlenek amikor már dolgozni akarnak a jobb országokban jó fizetésért és jaj nehogy elfelejtsék a szakmájukat a sok idő alatt igazán gyorsabban intézhetnék a kérelmüket.Nekünk is idegesítő a bürokrácia ráadásul még mindent dokumentumokkal kell igazolnunk ám!
nyanya001
@szaboria1: Persze nekik ez kell meg a kötél.
eszegfu
@szaboria1: Vajna és szülei is 56-ban emigráltak a Vöröskereszt segitségével. Nem találtam sem politikai, sem köztörvényes okot: miért is hagyták el M.o-t... gondolom ők is "megélhetési" be-, vagy kivándorlók voltak... illetve Vajna ma u.ezt teszi most már M.o-n.
Nil
Senki nem lesz csak úgy agresszív- de az elkeseredés, kilátástalanság dühössé teheti az embert - vagy depresszióssá- utóbbinak jobban örülne a kormány
szaboria1
@eszegfu: Milyen igazad van! Vajon még hányan lehetnek ilyenek akikről nem is tudunk.
eszegfu
@szaboria1: Ez csak azért jutott eszembe, mivel tényleg nem lehet összehasonlitani az 56-os magyar kivándorlókat, az afrikai menekültekkel... amig Vajna "alkirályként" tulajdonosa lehet a m.o-i kaszinóknak (rajta kivül csak 1 másik tulaj van), vagy ő az "atyauristene" a filmeknek, addig ezek a szerencsétlen menekültek egy sz@aros TV müsoron megkéselik egymást!:((( Az ENSZ összefogását pedig csak megemlitem az 56-os események után... 200 ezer magyar embert "helyeztek el" 29 európai és 14 Európán kivüli országba, melynek összköltsége mai áron számolva több mint 1 milliárd USD (ez nem tartalmazta a letelepedés, ellátás, gyorssegélyek, stb. költségeit).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.