Janiczak Dávid pert vesztett Ózd korábbi Fideszes polgármesterének kabinetfőnöke ellen. Az elsőfokú ítélet kimondja, hogy a polgármester bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, amiért is a bíróság őt egy év próbára bocsátja.

A Jobbik frissen megválasztott alelnöke 2014 decemberében beindította a megígért elszámoltatást Ózdon. Első célpontja Vitális István, a Fideszes polgármester kabinet- és kampányfőnöke lett, akiről azt állította: négy év alatt 50 millió forint közpénzt „keresett meg, vagy költött el”.

A város lakóit Janiczak arról biztosította, hogy szakértőik jelenleg is vizsgálják annak lehetőségét, hogy „hogyan lehetne visszaszerezni ennek a hatalmas összegnek legalább egy részét”. „Hogy ilyen mértékű rablás soha többé ne valósulhasson meg Ózdon"

A bíróság mai ítéletében kimondta, hogy – mivel a Jobbik alelnöke gyakorlatilag egyetlen állítását sem tudta érdemben bizonyítani – Janiczak Dávid bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, amiért is egy év próbára bocsátja. A hatályos Btk. szerint a bíróság akkor halasztja el a büntetés kiszabását próbaidőre, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető.

A polgármester fellebbezett az ítélet ellen, így az eljárás várhatóan ősszel folytatódik a törvényszék előtt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ilyen pacákok kellenek a vezetésbe, alakul a fütyisz konkurenciája rendesen))))))))))))))))
Bringás
Mindig az a fránya bizonyíték!
Semmi baj a korrupció feltárásával, de tessék már bizonyítani! Így csak huhogás!
Nil
Sosem lehet bebizonyítani, mert ha kell hoznak egy visszamenőlegesen érvényes törvényt.
TAdam
Azért "vannak" nyomozók, meg ügyészség hogy utánajárjon az ilyeneknek és bizonyítsanak. De Polt szarik a feladatára, csak akkor aktivizálódik ha megkapja az ukázt a H-művektől az aktuális karaktergyilkosságra. Ha pedig muszáj nyomozniuk mert a nép vagy ellenzék húzgálja a bajszukat (lásd matolcsy, posta, stb...), akkor gyorsan titkosítanak ezt azt 30 évre előre és vissza is. Valahogy mindig akkor jut eszükbe a titkosítás mikor megnéznénk mi is megy a háttérben.
Perwool
@TAdam: Minden tolvaj mögött egy profi jogász áll, aki kimossa a szarból!
Borsodi
Janiczak Dávidnak a legnagyobb problémája,hogy becsületes és addig nem is lehet igaza amíg a fidesz van hatalmon.Inkább visszamenőleg a volt polgárestereket átvilágítanák
3600.hu/2016/05/10/10-millioval-tamogatta-az-onkormanyzat-az-ozdi-ct-beszerzeset/
Dávid ez Magyarországon így működik mindég annak van igaza aki a nagyobb lovon ül,nagyon sokan tudjuk,hogy igazad van de ennek ellenére te fogsz rosszul járni,ha folytatod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.