Lázár János tájékoztatása szerint törvényjavaslatot készít elő a kormány arról, hogy a földérverésekből befolyó pénzösszeget hogyan használják fel. Az előterjesztésről a parlament szeptemberben dönthet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: most zajlik a földárverések utolsó köre, az értékesítésekből 250-300 milliárd forint bevételre lehet számítani.

Több javaslat is van arról, hogyan használják fel ezt az összeget, egy terv szerint ipari parkokat létesíthetnének, egy másik szerint adósságcsökkentésre kellene fordítani a pénzt, egy további javaslat alapján pedig népegészségügyi programokat finanszírozhatnának, kórházakat építhetnének belőle – magyarázta.

Mint mondta, a kormány szerint erről a parlamentnek kell érdemi vitát folytatnia, amely szeptemberben kezdődhet meg.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Várható volt, hogy választás előtt felhúznak majd pár kórházat, a sok gyökér nyugger tátott szájjal fogja ámulni, és újra megszavazzák a Fidesznek a kétharmadot...
justhpeter
Nem fognak semmit építeni. A mostani trottyot fogják összeforgatni, hogy a haladás, a modernizálás látszatát keltsék.
szaboria1
@leszúrt rittberger: A választásra már nehezen mert előbb tudni kellene mekkora is legyen egy kórház. Csak az épület tervrajza több évbe kerül. Csak a Bajai kórház bővítésé egy új épülettel már 2002-től 2014-ig tartott.
pbalage
Puskás Ferenc Kórház, Felcsút, Rákóczi út

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.