Eljátszottam a gondolattal, hogy majd jönnek a hírek a Várkert Bazár bevételéről. A készenlétiek autóinak hangzavarán átszűrődő, recsegő tudósítások az alig fogható frekvenciákon: a tanárok és a szolidáris tömeg alkotta százezres és egyre duzzadó tömeg elindult a cári rezidencia felé. Ahol az Aurora ágyújának dördülésére elkezdték megmászni a kerítést. Ja, bocs ez erős képzavar. Ami biztos jele annak, hogy ideje felébredni. Mert a sült szalonna igen rossz hatással lehet az elmerengő gondolatokra. Talán nem csak a szalonna, hanem az olyan felvezetések is tehetnek erről, amelyek szerint Pukli István valami hihetetlen gigabejelentést kezdett lebegtetni. A legutóbbi, ha emlékszünk még rá akkor egy hatalmas, országos, mindent átható sztrájkról szóltak. Irgum és burgum gyanánt. De azt országosan, és mindent megbénító módon. Olyan szinten, hogy márciusban is látszott: azt a forgatókönyvet akár a Lázár János irodáiban is írhatták volna. Nem véletlen, hogy március idusán az egész...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@GeoCravker: Én azt látom, hogy a szervezők, Pukli, Sándor Mária, Pilz, Törley, és még rengetegen, mindent megtesznek azért, hogy felrázzák a társadalmat. Nem tudom Endresy mit szeretne. Menjen oda hozzájuk, és mondja el, hogy mik a tuti nyerő, pozitív, és közérthető üzenetek. A tanítás mellett hihetetlen munkát öltek bele ezekbe a tüntetésekbe és megmozdulásokba. Mit akar még tőlük? Világosan elmondták, hogy mik a problémák a mai oktatási rendszerrel, hogy a pedagógus társadalom ennek tudatára ébredjen, a szülők, és a civilek pedig megtudják. Nem csak ebben, mindenben közönyös, és fásult az egész ország. Nincs már semmi, ami felrázná a népet, beletörődött, hogy süllyedünk lefele a mocskos mocsárba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nagy Mária
@magyarbakancs: Ha egészségügyis, még nagyobb szégyen, hogy amiért egy egész ország szorít, aggódik, nem áll ki párttoktól függetlenül senki. Olyan, mintha cserben hagynák azokat, akikért vannak. Lehet, hogy "langyos" meg egyesek szerint röhejes, de legalább próbálkozunk.
Erről már máshol írtam:" Nem véletlen, hogy a tanárok és az egészségügyiek "járnak így". Tudod mi azt tanultuk, hogy maximális tolerancia minden ember felé, mert mi emberekkel dolgozunk, a legjobbat akarva nekik. Ráadásul a két legkiszolgáltatottabb réteggel a gyerekekkel és betegekkel. Hogyan képzelitek, hogy ezeken a területeken a legnagyobb türelem, emberhit és szeretet nélkül lehet dolgozni?"
A másik: 3-4 óra, ezt honnan veszed? Én örülök, ha napi 10-12-ből + a vasárnapból kijövök.
Neked fogalmad sincs a tanár munkájáról! Én elfogadom, hogy értsél csak a sajátodhoz, de akkor ne írogass hülyeséget!
magyarbakancs
@Nagy Mária: Igazad van nem értek a pedagógus szakmához, nem tudom, menyit dolgozik.
Az biztos, hogy nem 12-16 órát naponta. Naponta 3.4 szer 45 perc az marhára meg erőltető.3-4 órát javítja a dolgozatokat ezt elhiszem.
Meg ától a dumától tudok kiakadni, hogy fel kell készülni az órára amit, leadnak.
Kérdezem egy Földrajz tanár, vagy Biológiai tanár mit készül fel?
Minden héten vándorolnak a hegyek ,a vese meg elmászott a gégéjéhez?
Azt tudom, hogy van tavaszi, nyári, téli, őszi szünetük.
Tűzoltók, rendőrök, mentősök ágy mellett dolgozó nővér, ápoló nem reklamál.
A fizetésünk az önökéhez képest harmat gyenge.
Nincs szabad hétvége és ünnepnap garantálva, mint önöknek.
A felelősség nincs arányban a fizetésekkel. Önöknek mi a felelősegük?
Egyest adjon vagy kettest.
Négy napot dolgozom, egyben napi 12 órát aztán a szabadnapomon elmegyek mentőzni, hogy megéljek.
Hány mellék állása van, hogy megéljen?
EÜ-n belül 4 szakmám van.
Nagy Mária
Valóban nem járt iskola közelében. (de ez régebben sem volt így)."Naponta 3.4 szer 45 perc az marhára meg erőltető.3-4 órát javítja a dolgozatokat ezt elhiszem."
Nekem napi 7, de van 8 órám is. A szünetek nagy részét pedig ügyelettel töltjük zsivajban, verekedő gyerekekkel...
"Meg ától a dumától tudok kiakadni, hogy fel kell készülni az órára amit, leadnak." Az órákat nem leadjuk, hanem óravázlattal, feladatlappal, digitális tartalom készítésével előkészítjük. A tanterv változásával teljesen mást és másként kell tanítani.(Nem előnyére.) Ez nem azt jelenti, (én matematika, fizika, kémia szakos vagyok), hogy a Pitagorasz- tétel, vagy a kénsav képlete megváltozott volna, hanem sokkal több ismeretet kér egy teljesen logikátlan, káoszos rendszerben, tragédiába illő könyvekből. Van olyan 45 perc, amire 2 órát kell készülni, hogy a gyerek tanulni tudjon, s értse az anyagot. Nem magamat sajnálom, mert 35 év tapasztalata után úgyis megcsinálom, a gyerekek butítása ellen megy itt a "tüntike", ha még ez nem tűnt volna fel.
"Azt tudom, hogy van tavaszi, nyári, téli, őszi szünetük." Hát ezt is rosszul tudja. Kötelezően a szünetekben kivehető szabadságunk van, aminek minden alkalommal aláírunk, pl. tavaszi szünetre (erre emlékszem most) 2 munkanap esett. Most július 10 környékén írják ki augusztus 13-ig. Addig táboroztatunk, statisztikát készítünk, pályázatokat írunk.
A felelősségről nem szeretnék vitába szállni, mert aki nem érzi annak a felelősségét, hogy kb 30 gyerek óránként mit jelent egy emberen, az semmit nem ért.
Már egy mellékállásom sincs, mert megnyomorodott a gerincem, így sem idővel, sem erővel nem bírom, miután felnőtt fiaimat útjukra engedtem, nekem már mindegy mennyiből kell megélnem.
S mint ahogy én is saját jó-szántamból vagyok ezen a pályán, szerintem ön is. El lehet menni, lehet váltan!
GeoCravker
@Nagy Mária: "S mint ahogy én is saját jó-szántamból vagyok ezen a pályán, szerintem ön is. El lehet menni, lehet váltan! "
Már bocs, de aki sebésznek megy az tudja, hogy nem undorodhat a szepszises lábaktól sem. Aki tanárnak megy, az tudja, ha másért nem, akkor a saját ifjúkorából, hogy nem viszolyoghat a felelősségtől, és attól, hogy gyerekek veszik körül.
A tanárok felkészültsége nem egy esetben sírnivaló. Azt láttam akkor, amikor a fiaim iskolába mentek. Nem csak szakmailag, emberileg is sírnivaló volt. Mintha az összes felelősségpánikos és a pásztortáskát sem ismerő embert gyűjtötték volna össze. Lehetőleg biológiatanárként is. A tanárok zömének azért kínkeserves az órára készülés, mert maguk sem értenek a tárgyhoz, amit tanítanak. Ha a gyerek belekérdez, akkor meg népnemzeti tragédiának érzik.
A kötelező szabadság kérdfése vicces. Ugyanis egy tanárnak pont annyi fizetett szabadsága van, amennyije van. És legaláébb tervezhető, hiszen maga mondá: aláírta.
Ezzel szemben egy sebész, egy informatikus a legritkább esetben tudja tervezni a szabiját. Egy tűzoltó még a szabadnapjában is csak akkor biztos, amikor már elmúlt, és nem riasztották.
Úgyhogy bocs, de nem fogom sajnálni a pedagógusokat a munkájuk miatt.
A tiszteletet meg ki kell érdemelni., Ezzel sok tanár adós. Talán mert ők sem tisztelnek senkit.
Nagy Mária
Parttalan vita a mienk. csak az utálat, másnak mennyivel rosszabb, minden szava. Minden szakma másért nehéz vagy könnyű, soha nem vezet sehova a hasonlítás.
Nem mondom el, hogyan szúrták el a derekamat orvosok 17 éve, hanem viselem a fájdalmat nap mint nap. Mindenhol, ahol emberek dolgoznak fennáll a hibás döntés lehetősége. Én mégsem kezdtem el az egészségügyet ostorozni, mint ön az összes tanárt, sőt szolidáris vagyok velük.
Maradjunk abban, hogy én tudom mennyit érek és hogyan tisztelnek a diákjaim. Ön pedig a saját munkájában keresse ezt meg.
Megkérem, semmikor semmilyen bejegyzésemre ne reagáljon, mert az elfogultság megakadályozza a tisztánlátásban.
GeoCravker
@Nagy Mária: Azt állítottam, hogy az a tanár, aki tudatosan vállalja a pályát , az vállalta a kötöttségeit is. Ahogy a más pályákat tudatosan vállalók.
Azt állítottam, hogy a szakma-gyakorlásért járó tiszteletet ki kell érdemelni, mert az nem jár alanyi jogon. Egyik szakmában sem.
Ha erre az a válasza, hogy ez az Önnel sezmbeni elfogultság jele, akkor az nagyon nagy baj.

Ami a szolidaritást illeti: megválogatom, hogy kivel vagyok szolidáris. Illetve meg tudom fogalmazni, hogy milyen feltételekkel vagyok szolidáris. Akár személlyel, akár mozgalommal.

Alkalmasint vannak hibás döntések. Szerintem ilyen hibás döntés volt Puklit emelni a pedagógusmozgalom arcának szerepébe, és nem elhajtani a többször hitelét vesztett szakszervezeteket. Ez a véleményem is bizonyulhatna hibásnak. De aligha ezen személyes véleményem az oka annak, hogy a többi tanár sem megy ki tüntetni (az a 70-80%, aki otthon maradt)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.