Hihetetlen  elnevezésű miniszteri biztost nevezett ki a Miniszterelnökséget vezető Lázár János – szúrta ki a Bors.

Visy Zsolt régészprofesszor titulusa június elsejétől:

„A Római Birodalom határai – A dunai limes magyarországi szakasza elnevezésű világörökségi várományos helyszínnek a Világ­örökség Jegyzékébe történő jelölésével összefüggő teendők ellátásáért, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palotának a magyarországi limes egyik legjelentősebb elemének bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztos”.

Itt az év kinevezése! Lázár miniszteri biztosa a Római Birodalom határait felügyeli

Visy munkába állásával megvan az Orbán-kormány 65. miniszteri biztosa, a fizetése is eléggé rendben van:

bruttó ötszázezer forint havonta.

A lap a Miniszterelnökségnél rákérdezett, hogy mi indokolta a kinevezést, de érdemi válasz nem érkezett.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Szerintetek található még Magyarországon -bármely foglalkozásban- elfekvő hülye, aki még nem miniszteri tanácsadó, gazdasági bizottságelnök, kancellár vagy egyetemi professzor?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@eszegfu: Nekem is vannak fenntartásaim, sajnos. Ezek abból a tapasztalatból származnak, ami az érintett vonzerő / látványosság, rendezvény / folyamatos látogathatóságával kapcsolatos. A pénz hiánya miatt a rendezvények időben elosztott módon, koncentráltan kerülnek megrendezésre.azaz február végén - március elején a farsangi rendezvények, majd legközelebb május végén, aztán augusztusban, stb. Ez egy településre értendő. Ezért kell a szervezettség és az irányító menedzsment, hogy a települések éves rendezvényei ne fedjék egymást, / ha csak nem egyházi, tehát meghatározott idejű / hanem úgy épüljenek fel hogy minden időben elegendő és összehangolt programsor álljon rendelkezésre. Ez amúgy a hazai turizmus számára is fontos lenne.A professzor úr bizonyára felfüggeszti egyetemi munkáját egy időre, hogy a projekt felterjesztésével tudjon foglalkozni. Azért élnie mégis csak kell, ez belátható. Pártszimpátiáját nem ismerem, de vannak helyzetek, amikor a cél érdekében az ördöggel is ...Szerintem ez a projekt jó, sok települést eddig elkerült a turista, méltánytalanul. Budapest, Balaton, Tisza tó , Dunakanyar és aztán vége a turista célpontoknak, holott amint látható, az élményturizmus kezd feléledni, azaz az örökségi, hagyományápoló, a nemzeti sajátosságokat és egy - egy nemzet történetét élményszerű elemekkel feldúsított kereslet érzékelhető. A Római Birodalom, a török hódító hadjáratok, a híres magyar szabadságharcok története, a reformkor eseményei, a magyar magasztos eszmék szimbólumainak ábrázolása a képzőművészetben, alkotó művészetekben,valamint mindezek kreatív reprezentálása nagy és szép feladat. Ezért most éppen a Ripa Pannonica nevü projekt előkészítése és sikerrel felterjesztése - szerintem - fontos.
eszegfu
@világlátó: Kivánom, hogy ugy legyen, ahogy irtad! Ez olyan, mint amikor 1 törvényt elfogadnak és az utána következő végrehajtási utasitás már szinte betarthatatlanná teszi. Pl. ahhoz, hogy "időben elosztottak" legyenek a rendezvények akár a település évek alatti "hagyományos" eseményeit is felforgathatja, mert mondjuk a Busójárást (mint "téltemető" eseményt) nem tehetik májusra. Mindenesetre kiváncsi vagyok!
világlátó
@eszegfu: A búsójárás valóban nem tehető a nyári hónapokra. Úgyoldották meg ezt a feladatot, hogy a belváros egy eddig eldugott belső udvarát feltárták, terveztek oda egy mohácsi néprajzi dolgokkal telerakott komplexumot, a " Búsó udvart ", ahol egy látványos környezetben, eredeti búsó alakokat, mohácsi sokac népviseletbe öltöztetett leány alakokat helyeztek el, parasztkocsi és más eredeti díszlettel, körüljárható módon. Az udvarban ott a búsóálarc faragó, a népviselet készítő, a múzeum, az étterem és még néhány helyiség az alkalmi rendezvényekre.Számomra az is nyilvánvaló, hogy ugyanígy lehet állandósítani több más rendezvényt is a Duna mentén.Az a lényeg, hogy a csoportok, de az egyéni utazók is,bármikor tudnak ide jönni, mindig legyen elegendő attrakció ahhoz, hogy elégedettek legyenek a felhozatallal.Ami engem riaszt, az a sokféle gagyi vásári termék, pl.gumiból készült római katona, vagy műanyagból készült római kard, vagy sisak.Remélem ezt egy termék zsüri majd kiszűri és helyette arra érdemes emléktárgyak kerülnek ki. Magam is kíváncsi vagyok de én magam is érintett vagyok ebben a projektben, ezért tudok erről valamit.Szervezett, vezetett csoportok részére készítek programokat, azaz készítenék, ha már én is látnám azokat, időben, térben kirajzolódni.Köszönöm hogy érted és nem utasítod el ezt a projektet.Vissy professzor megbizatása pedig majd lejár, mihelyt az Unesco rábólintott.
eszegfu
@világlátó: De hát itt akkor nemcsak arról van szó, hogy mint egy "tereptárgyat" a Római Limes m.o-i szakaszát elfogadják a világörökség részének?! Hanem itt bizonyos településeket a limes mentén eseményekkel is össze kell kötni... ha jól értettem. Hát igy bizony elég "nagy falat"-nak tünik. Hiszen a településeken az önkormányzatok tagjai sem tudnak megegyezni, hát még ha valamilyen eseményükkel esetleg "igazodniuk" kell egy másik településhez!? Majd meglátjuk mi sül ki belőle! Neked viszont mindenképpen kivánok erőt, egészséget ehhez a munkához, annál is inkább, hogy látom nagyon a "szived csücske"!
világlátó
@eszegfu: Látom már, érted, miért is kellett ide miniszteri biztos.A szövetség vezetése nem tud úrrá lenni az önkormányzatok némelyike passzivitásán. Az együttműködés a siker kulcsa. Különösen az induláskor. Aztán reményeink szerint már nem kell őket noszogatni, mert a kereslet előteremti a kínálatot, vagy úgy ellaposodik egy - egy közbülső terület, hogy senki nem megy oda.Az önkormányzatok még messze vannak attól, hogy vállalkozó önkormányzatoknak nevezhessük őket.Amíg nincs gyümölcsöző együttműködés az önkormányzat és a helyi vállalkozók között, csak a hatósági akadályoztatás és a helypénz, adó, illeték bevétel az egyetlen kapcsolat, addig nem lesz igazán pezsgő élet vidéken.
Köszönöm jókívánságaidat.A Limes is a szívem csücske, ahogy ezen túl a vidékfejlesztés, területfejlesztés is.Ezekhez a belépőjegy pedig a kultúra és a turizmus, bár aki azt gondolja ez a könnyű műfaj annak ajánlom csatlakozzon.
eszegfu
@világlátó: Jól kitárgyaltuk a témát, igy már van valami fogalmam az egészről. Csak annyit teszek még hozzá: miért nem lehetett ezt a kinevezést egy kicsit bővebben kommunikálni?! Talán az első "valami", amit jónak találok a kormányzati munkában... e helyett az jön le, hogy megint egy "idióta kinevezés", ráadásul szinte párthuzamos Révész Máriusz "kerékpár,... kisvasuti..." kormánybiztosi kinevezésével?! További szép napot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.