Köpött a hatóságoknak, ezért bosszút álltak rajta. Ez a meggyőződése K. Attilának, akit miután milliárdos kárt okozó járulékcsaló bandáról osztott meg információkat a rendőrséggel, elítéltek sikkasztás miatt. A férfi úgy véli, hogy emögött az a vagyonvédelemmel és takarítással foglalkozó milliárdos vállalkozás állhat, amelynek alvállalkozóit felnyomta a hatóságoknál. Az érintett céggel, a T. O. M Controll 2001 Zrt-vel szemben most is költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Forrás: atlatszo.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ebben a konkrét esetben -- nyilván a biróság megalapozottan hozott itéletet a "stróman" ügyében. De az biztos, hogy volt igazsága! Bizonyitani rohadt nehéz... de én rendszeresen látok olyan munkaszerződéseket, ahol az illető munkavállalónak u.az a főnöke, u.azon a területen dolgozik biztonsági őrként, de 3 havonta kap uj munkaszerződést "természetesen" a munkaadó mindig más cég, a "régi" m.helyi kilépő papirokat soha sem kapja meg. Az is köztudott, hogy az őrök nem annyi fizetést kapnak, amennyi a munka szerződésükben van -- ha egyáltalán be vannak jelentve --, tehát bőven belefér ezen "alvállalkozóknál" a költségvetési csalás megalapozott gyanuja. Ember legyen a talpán, aki ezeknek a cégeknek az ügyeit kibogozza!
human
@eszegfu: Pintérnek úgy tudom örző-védő birodalma van. Talán ezért nem erőlködnek a NAV-osok ezen a téren.
human
@eszegfu: "A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. fegyverével és egyenruhájában tejesített szolgálatot biztonsági őrként Varga Zoltán az OTP egyik budapesti fiókjában. Közel egyéves munkaviszony után „közös megegyezéssel” elbocsátották, és akkor derült ki, hogy papíron olyan alvállalkozó cégeknek dolgozott, amelyekről addig nem is hallott. A bíróság 4 millió forintot ítélt meg neki a kirúgásért, amit azonban nem a fantom alvállalkozóknak, hanem az akkor még Pintér Sándor tulajdonában álló Civil Zrt.-nek kellett kifizetnie. A biztonsági cég nem hagyta annyiban, három évvel a jogerőre emelkedés után, 2013-ban a Kúriára vitte az ügyet, ahol érvénytelenítették a cég számára kedvezőtlen ítéletet."
index.hu/belfold/2015/03/19/pinter_sandor_cege_civil_biztonsagi_szolgalat_vagyonor/
eszegfu
@human: Kösz.! Nagyon érdekes ez a cikk! Sok olyan van benne, ami szerintem nagyon "necces"... pl. sem a m.vállalónál, sem a cégnél nincs meg a munkaszerződése és a biróságnak elég volt "bizonyitékként" az egyik alvállalkozó cég vezetőjének a nyilatkozata, mely szerint mindig az ő állományukba tartozott. Varga helyében én biztos, hogy kértem volna 1 igazolást a NAV-tól, hogy a kérdéses időszakban milyen cég adta be a rá vonatkozó havi járulékbevallást és persze milyen határidővel (vagyis nem utólag, önellenőrzéssel!). Mindenkinek a jól felfogott érdeke, hogy legyen ügyfélkapuja. Itt mindenki folyamatosan nyomon követheti melyik cég, mikortól meddig alkalmazta és ha nincs szerződése, követelje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.