Mintegy 40 háttérintézménnyel kapcsolatban hozott döntést a bürokráciacsökkentés keretében múlt héten a kormány – hangzott el a csütörtöki kormányinfón.

Az ezek tárcákba olvadásával kapcsolatos feladatokat a nyár komoly kihívásának nevezte a Lázár János, rámutatva: a minisztériumoknak 20 százalékos költségcsökkentéssel kell számolniuk, ez azonban dologi és személyi kiadásokból is megspórolható. Hangsúlyozta:

a tárcavezetők döntése, hogy ezt hogyan valósítják meg, ő azonban mintegy háromezer ember elbocsátását tartja kívánatosnak.

Mint mondta, a jogszabályok legfeljebb hathavi fizetést biztosítanak végkielégítésként az elbocsátottaknak, emellett azok a munkaadók kaphatnak járulékkedvezményt, aki számukra munkát biztosítanak. Úgy fogalmazott: alul maradt abban az álláspontjában, hogy magasabb végkielégítéssel engedjék el azokat, akik vállalják, hogy nem térnek vissza a közigazgatásba, hanem saját maguk foglalkoztatóivá válnak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
És mikor csökken végre az államtitkárok, helyettes államtitkárok száma a jelenlegi 97-ről egy-kettőre, akikre tényleg szükség van?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
christike
Visszanéztem ! Ez a Lázár , úgy tud simliskedni , hogy nem is pislog )DDD Az O...ós Ildikó nevü újságírónő mindig bekérdez, de ez egy két csavarral eltér a lényegtől,hát Ő és a kormány : mit nem gondolnak, hogy beleszólnak a magyar médiumok ügyeibe/Népszab., és ... új tulajdonoairól kérdezte a másik ujságíró ,na itt már ő is elröhögte magát , és úgy beszélt mellé ... kész MOZI!
christike
egyáltalán nem kell ez a kormányinfó ! kész röhej már az egész ! Jánosunk meg ,mert ezt kapta feladatául , mig a főni szabin van ! hát eldobom az agyam...
human
@christike: Hát erre a mozira most nem veszek jegyet.
eugen4402
@christike: Nem irigylem János urat. Állandó riadókészültségben van, mert naponta háromszor jelentenie kell telefonon a Nagyúrnak. Esetleg rendkívüli kérdésekre is válaszolnia kell, mert az ország most távirányítás-üzemmódban működik.
kamazuka
Tehát ha jó értelmezem,ha a kvesztor,és budakes buli nem borul be,akkor ekkora vízfejet kellett volna az adófizetőknek finanszírozni?
De most hogy borult a bili nincs miből fönntartani a jólét várományosait?
Fradigege
Ezt a fszt kell majd kirúgni. 3000 ember nem lesz a barátotok+a családjuk sem.
kkalman
És mikor csökken végre az államtitkárok, helyettes államtitkárok száma a jelenlegi 97-ről egy-kettőre, akikre tényleg szükség van?
bakegya
@Horizont: igy van ,már elfogyóban a hazai csókosok gyerekei-bőven megtapasztaltam,most jönnek ki a prezident-rezidentek!
ÍGY MOSSA ,MOSSA ÁT A MAGYAR TÁRSADALMAT A FELCSUTKAI VAJDA.
ÍGY TEREMT ÚJ MUNKAHELYEKET,mert megérdemeljük!!!
bakegya
@Mirabilis:a határainkon túliak már le vannak fizetve-aki magyarnak vallja magát és a vicctorra szavaz az fel van véve a megüresített helyükre-mint a legtöbb kárpátaljai-és erdélyi kolega,aZ ANYUORSZÁGBAN MEG VAN VÉDVE.
eszegfu
Majd "felszivják" a 3 ezer embert a "kis-KLIK-ek"...nem!? Őszintén: ők értenek a közigazgatási eljárásokhoz, ügyintézésekhez, de hogy "saját maguk foglalkoztatójává váljanak"...az csak egy hiu ábránd! Én is inkább @Horizont: és @bakegya: véleménye felé hajlok!:(((
Hellcat
Nyugodjatok meg a haverok zsíros pozija nem vész el csak átalakul...
justhpeter
Magyarur újabb 10 000 embernek lesz lejjebb. Remélem ezek az emberek szavazni azért még elmennek.
jolibaba
Imádni való ez a kormányzati stílus.
Ők az embereket nem elbocsátják, dolgozóiknak nem felmondanak, nem szüntetik meg a munka viszonyukat,.,,,,, hanem szép ékes magyar nyelven KIRÚGJÁK ŐKET
papa.49
Én viszont csak a fütyiszhez köthetőket rúgnám ki a hazugoviccsal együtt!!!
nyanya001
Rohadj meg, akik minimálbérből élnek több millióan,
mi az anyád picsájából vennék meg a drágább élelmiszereket ?
Ezen túlmenően a magyar üzletek talán nem ugyanazt a " szetet " árulják ?
Nagyképű mocskos tetű vagy , arról ugass, miből tellett 2 milliós luxusra és kivel
voltál ott de hallgatsz mint szar a gazba és vajon miért fizetted be gyorsan azt a 2 milliót
ha államérdekből ráztad a rongyot te köpedék !
1magyar
index.hu/tech/2016/06/14/robotok_fogadjak_a_korhazi_betegeket/
A politikusokat nem lehetne ezekkel a robotokkal helyettesíteni? Mekkora megtakarítás lenne egy országnak!
Csodálkozó
Én csak pár százat rúgnék ki, de ez a tülökorrú kanmajom az első tízben lenne.
esdi
Úgy vélem, hogy ésszerűen az államtitkárokra, államtitkár helyettesekre, kormánybiztosokra vonatkozik. Ezután marad ésszerű a létszám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.