Rogán Antal nem ment el, Portik Tamást viszont elhozták, hogy tanúskodhasson a Juhász Péter és Rogán Antal között zajló perben, amelynek tárgya a személyiségi jog megsértése. Portik Tamás saját bevallása szerint egyszer 10 millió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogánnak – tudósít a hvg.hu.

Újabb fejezetéhez érkezett Juhász Péter, az Együtt politikusa és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter összecsapása. Ezúttal a bíróság tanúként idézte be Portik Tamást, a 90-es évek olajügyeinek egyik állítólagos főszereplőjét.

Rogán Antal halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem jelent meg, előre egyeztetett külföldi út miatt, pedig személyes megjelenése kötelező lett volna. Ha nem ad kellő indokot, ez akár a hátrányára is válhat a perben.

Portikot egy sereg állig felfegyverkezett, maszkos TEK-es kísérte be a tárgyalóterembe. A bíró kérdésére, ismeri-e Rogán Antalt, azt mondta, igen, nagyon régóta, mikor konkrétumokra kérdezett a bíró, közölte, a 2000-es évek óta. Azt mondta, nagyvilági életet élt ekkor és egy házibuliban találkoztak Rogánnal.

2009-ben ismerte meg Pápa Marianne-t (Pápa volt férjének, Szetlik Ferencnek Habony Árpád az unokaöccse) egy bírósági tárgyaláson, ahol Pápa tanú volt. Itt elkezdtek beszélgetni. Egyre gyakrabban találkoztak, megismerte a családját, barátjait, ismerőseit, üzleti partnereit, akikkel találkozott is a Vigadó téren egy második emeleti irodában. Árpival, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet, 5-6 évvel ezelőtt.

"A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat"

- mondta Portik. Portik szerint arról volt szó, hogy

"a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi".

Az ingatlanok között szerepelt egy Kálvin téri ingatlan is. Pápa Marianne-nal többször külföldre utaztak, közben Pápa többször beszélt Habonnyal Skype-on üzleti ügyben. Volt egy beszélgetés Habony és Pápa között, mikor "az Árpi szólt, hogy nagyon kéne a pénz, siessél!", A beszélgetést követően "Marianne megkért, hogy vigyek el a Tóninak 10 millió forintnak megfelelő eurót" – mondta Portik, aki a pénzt vallomása szerint elvitte a Centrál Kávézó melletti keskeny kicsi utcába.

"Köszöntem a Tóninak, székeket pakoltunk". Azt mondta, "az Árpi kérésére a Marianne küldi a pénzt, ezt átadta és ment is a dolgára". Arra nagyon emlékszik, hogy Marianne azt mondta, hogy "nagyon drága a Tóni".

További részletek a hvg.hu tudósításában, valamint:

Tóni és b. neje Cecilia sétálnak a Dunaparton, elmegy mellettük egy csinos nő, Tónink utánafordol, mire Cecike lekever neki egy maflást. Mellettük elhaladó férfi odalép és ő is felképeli Tóninkat úgy magyarosan. Cecil felháborodik:
–Mit képzel?! Miért ütötte meg a férjemet?
mire a pasas behúzza a nyakát, és ennyit mond:
–Bocsánat, azt hittem kezdődik...

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na lehet jönni tapsolni fidesznyikek...ezeket a gazembereket éltetitek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@Bringás: tegnap 06:58-ra: minnyá itt vagy te annak...Pompás példány vagy..:)
eszegfu
Azért az mindenképpen elgondolkodtató, hogy a biróság miért adott helyet Portik tanuként való kihallgatásának... Egy "bünügyben" nem lehet tanu mondjuk Gizike, a takaritónő, csak olyan, akinek volt/van kapcsolata a gyanusitottal... Tehát -- szerintem -- nem hirtelen ötlettől vezérelve jelölték meg tanunak, hanem nyilván alapos indokuk volt feltételezni Juhászéknak ezt az "alvilági" kapcsolatot Rogán és Portik között, csak ugy nem lehet valakit tanunak megnevezni...
DR Eric CARTMEN
A börtön orvosok szerint Portiknak gyenge a szive. Félő, hogy előbb-utóbb szívrohama lesz !!!
kukac50
Még nincs kormányváltás, de már hullanak a csontvázak. Az igazságszolgáltatás most is elő vehetné a vezetőszárat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.