A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) aggasztónak tartja, hogy a legtehetségesebb és legjobb anyagi helyzetben lévő érettségizők közül egyre többen folytatják tanulmányaikat külföldön.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek nyilatkozva elmondta, az elitgimnáziumokban érettségizőknél már 30-50 százalék azok aránya, akik külföldi felsőoktatási intézménybe jelentkeztek, de más középiskolákban is – ahol a diákok nehezebb társadalmi, anyagi helyzetben vannak – már az érettségizők 5-10 százaléka próbálja külföldön folyatni tanulmányait.

"Megkezdődött tehát a társadalom lefejezése" – fogalmazott a liberális politikus, aki hangsúlyozta, Magyarországnak komoly problémát jelent majd a jövőben, ha már az érettségi után örökre elveszti legtehetségesebb fiataljait.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Tévedett , sokkal többen mennek el , és nem csak a fiatalok közül , ott vannak az aktív dolgozók de már a 40-50 év közöttiek is elmennek. Azok is elmennek akiknek tele van a töke a nyomorgással ,míg a politikusok szarrá lopják magukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@karma1: ezt 1020 éve még megtehette...de ma amikor lassan mindenről és mindenkiről pillanatok alatt meg lehet szerezni mindent a neten...hova bújjanak...és az unokák is bújkálni fognak?...bankszámlát ha banánköztársaságban vezetik bármikor bebukhatják...ha valamelyik nagynál?...az meg kiadja őket előbb utóbb...vagy zárolják a vagyonát...és ha kiderül hol él...akkor akiket tönkretett meg is torolhatják akár a jogos, vagy jogtalan sérelmeiket...szerintem...
karma1
@bundi: Szerintem is,... Ma mar nem lehet (sokaig) felfedezetlenul bujkalni a Foldgolyon...:o))) Tokeletesen egyetertek Veled...
justhpeter
A vég majdnem kiszámítható, a vég mikéntje nem. És ez a rémisztő.
kukac50
Magyarországon a normális megélhetéshez nincs lehetőség a Fidesz elkúrja.
Hari
Erről valamiért egy régi vicc jutott az eszembe, miszerint az NDK központi bizottsága ülésezik, és a téma az hogyan lehetne megakadályozni, hogy olyan sok a szökjenek az NSZK-ba a felhúzott fal ellenére. Egyszercsak feláll egy KB tag, azzal, hogy elvtársak a falon üssünk helyenként lyukakat, mögéjük egy gilotint. Jön a polgár, látja a lyukat, megpróbál átbújni, akkor zutty, le a gilotinnal. Majd elmegy a kedvük a szökdöséstől. Mire feláll a másik, azt mondja, elvtársak ez nem jó, eddig is az volt a legnagyobb bajunk, hogy a fejek mentek ki, és a seggek maradtak idehaza. Ezt Orbán -gilotin nélkül- valósítja meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.