Miközben a körúton éppen megint nem lehet közlekedni a nagy örömködések miatt, azért nem árt szem előtt tartani, hogy az országnak a foci EB után is „ki kell nyitnia”. Vagyis a világ megy tovább. S akkor megint lehet majd például a szakképzéssel is foglalkozni. Mert a kölök csak nő, mint a gomba. S nem mindenkiből lesz főfoglalkozású focidrukker. A többieknek nem árt, ha van valami szakmájuk. Még akkor is, ha a kedves szülő be tudja nyomni valami elit gimnáziumban. Hátha mégsem kell a kutyának sem, mire végez. Elvégre a kedves szülő kieshet addigra a pixisből, vagy simán csődbe jut. Úgyhogy legyen valami szakmája a csemetének. Még akkor is, ha kiváló közmunkaprogramjaink vannak a tanulatlanul serdülteknek is. Meg a tanultaknak is. De ez egy másik sikertörténet. Egyelőre maradjunk a szakképzésnél, amiért mostanában aggódni is trendi. Nem is véletlenül. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szinten és milyen színvonalon zajlik ez a képzés. Mely két fogalommal kapcsolatban az a...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@1magyar: Hsz-ed elejevel maximalisan egyetertek, a masodik reszevel nem egeszen: Tessek hagyni az embereket - 14 eves gyerekeket - afele orientalodni, amerre akarnak!
Az unokahugom rendkivul okos kis csaj, 3.-os gimista koraban megvolt a felsofoku angol nyelvvizsgaja, 4-ben a spanyol. Egyetemre akart tovabbmenni, mert a tobbi tantargybol is jelesre, kitunore erettsegizett. Lehet, hogy keves nover, fodrasz, akarki szaladgal ma Magyarorszagon, de aki egyetemi kepzest akar, tehesse meg ezutan is ugy, ahogy a Kadar-eraban megtehette. Es tegyek vonzova jo szakmai kepzessel a nover, vedono, fodrasz, kozmetikus vagy barmilyen mas, noi szakmat, es akkor a gyerekek maguktol is valasztani fogjak ezeket a szakmakat. Azzal, hogy az altalanos kepzest leviszik kozepfokon a nullara, mert minek tanulni matekot, fizikat egy fodrasznak?, ezzel csak melysotet fodraszokat , vagy alulmuvelt vedonoket oktatnak ki, akiket mar peldaul egy egyszeru banki muvelet, lakasvasarlasi szerzodes is falhoz vag, akiket meg lehet vezetni a vegtelensegig.
Epitsek vissza az oktatast, es nem kell tovabb sirankozni.
A jelenlegi, oktatasert felelos bagazst pedig huzzak le a WC-n, hogy soha tobbet diak kozelebe se erhessenek...
1magyar
@karma1: Családban is van egyetemista, aki végez és nincs hová menni. Gyakorlatot szerezni nehéz, mert mindenhol olyan kell aki beáll és önállóan végzi a dolgát.
De éppen úgy ahogyan bármely téren nem adják át a tudásukat a hozzáértők, hiszen nem akar senki magának konkurenciát kinevelni.
karma1
@1magyar: Ez eleg szomoru... Nem marad mas hatra, csak a kulfold. De van egy olyan erzesem, ha most valaki peldaul vizvezetekszerelo lesz, akkor sem fog talalni egy megbizhato munkahelyet, ahova elhelyezkedhet, mert allami epitkezes talan csak a stadionoknal van, maganlakasokat nem nagyon epitenek, Vagy sajat maga indit egy vallalkozast, vagy pedig marad a kulfold, ahol VAN mukodo gazdasag.

Mikor veszik vegre eszre az emberek, hogy ma Magyarorszagon NINCS gazdasagi elet, infrastruktura, csak az unios penzek reszleges visszaforgatasa letezik, nagyon kis szazalekban.
Ha lenne versenykepes piac, akkor MINDENKI megtalalhatna, amit keres: a magasan kepzett szellemi es a tisztesseges, jol kepzett szakmunkas is. Mindenki maradna otthon, mert volna jovo. Imadkozz azert, hogy Anglia bennmaradjon, kulonben osszedol Magyarorszag. (Anglia kilepese eseten azonnal leallitja a nagyvonalu vissza nem teritendo tamogatasokat, mert kell a penz a mukodo teruletek fenntartasara, es az Unio oriasi reszt fizetett be a kozosbe, es nagyon keveset vett ki).
1magyar
@karma1: Saját vállalkozást is felesleges indítani mert nincs fizetőképes kereslet.
Minden befuccsol amit nem támogatnak államilag. A multik a kereskedelmet lefedik, pékségekben is, szolgáltatóipar drága, a meglévő jövedelmekhez képest. termelés, gyártás nemigen van szintén az okból, hogy nincs fizetőképes ember. A gazdagok meg nagyon keskeny réteg és nem itthon költenek. Hogy működjön a gazdaság?
karma1
@1magyar: Szomoru kepet festesz, de sajnos tudom, hogy igy mukodik, szamos baratom, csaladtag van igy ezzel
GeoCravker
@1magyar: A saját vállakozás egyik hátránya a 70% körüli központi elvonás. A különböző csatornákon minden megkeresett százasodból két pogácsa ára ha Nálad marad. Emiatt egyre inkább a kényszervállalkozók a kisvállalkozók, és egyre inkább csak a visszaosztós korrupció mentén tud még a nagyvállalkozó is megbízást szerezni.
Ráadásul a gazdasági biztonságot jól mutatja Spéder esete. Nem azért, mert sajnálom, és attól féltam, hogy az aluljáróban fog jövőre lejmolni. De jelzi: a kormány akár majd egy lex-Spáderrel, de tönkretehet bárkit, akit, és amikor akar. Valódi (nem visszaosztós oligarcha) vállalkózó előbb megy gyalog a Holdra, mint komoly beruházást eszközöl. Vagy olyan garanciális feltételekkel, ami országosan réfizetéssé teszi az ittlétét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.