A hétvégén folytatódik az országos kánikula: akár 37 Celsius-fokig is melegedhet a levegő, s több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet. Ezzel együtt szombaton még kisebb körzetekben, vasárnap már többfelé heves zivatarokra: jégesőre, viharos szélre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napos, nagyrészt derült idő várható. Az északi országrészben alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul.

Szombaton is általában napos idő várható. A Dunántúl keleti felében napközben helyenként megerősödik a szél. Késő délután, kora este kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel az Alpokalján, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön) kialakulhatnak zivatarok, átmeneti szélerősödéssel, dörgéssel, villámlással, s rövid ideig intenzív esőzés is lehet. A minimumhőmérséklet 19-24 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein és a völgyekben ennél kissé hűvösebb is lehet. Napközben 32-37 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap délelőtt még csak a Dunántúlon egy-egy helyen, délutántól már sokfelé alakulhatnak ki záporok, hevesebb zivatarok: néhol jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések is lehetnek. A Nyugat-Dunántúlon a zivataroktól függetlenül is lehetnek erős széllökések. A leghidegebb órákban 17-24 fok lehet. A nappali maximumok 29-34 fok között alakulnak, de az Alpokalján ennél hűvösebb idő várható – olvasható az előrejelzésben.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Nagyon sajnálom azokat akiknek dolgozni kell, főleg azokat akik kinn dolgoznak. A sokat szidott termelők most ülnek a traktorban, szedik a meggyet, cseresznyét...
A rejtett erőforrás közmunkások befeküdtek az árokba..:-)
Viccen kívül. Ma reggel még nyolckor mentem a postára, az utca végén csőtörés, akkor kezdték ásni a gödröt. 2 fickó egész délig cserélte a száz éves csövet. :-( , hogy nekünk legyen ebben a hőségben minél hamarabb vízünk.
wagabund
@Mézike: ...körülöttünk néhány építkezésen már a tetőt ácsolják...

gondold el..ők ráadásul közelebb vannak a Naphoz...ott a tetőn hány fok lehet?

:-)
Mézike
@wagabund: ne is mond! Két ács is van a családban. Igaz már nyugdíjasok, de még dolgozgatnak. Már május végére olyan feketék hogy a cigányok elbújhatnak mögöttük. Itt a mezőn most aratják a trikitálit. Száll a törek, izzadnak, szúrja őket... borzalom lehet. De muszáj mert a hőségben elpereg, és ha eső jönne rá lefeküdne, akkor pedig kézzel kell felszedni, az pedig embertelen munka.
volvós
Egy másik cikkben :
" Rogán és családja Miamiban nyaral..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.