A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a brit népszavazási eredmény is arra utal, hogy Brüsszelnek sokkal nagyobb figyelmet kell fordítania a nemzetek, a választók akaratára.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta: "kétségtelen", hogy a brit népszavazás egyik meghatározó körülménye a bevándorlás kérdésköre volt.

Emlékeztetett: a magyar kormány mindig hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlásnak egyfelől fontos biztonsági, gazdasági, közegészségügyi, de ezeken túlmenően ideológiai és politikai hatásai is lesznek. Most "egy súlyos következményekkel járó politikai hatást láthattunk" – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte: az európai biztonság, a schengeni rendszer olyan politikai, gazdasági, társadalmi értéket jelent, amelyet meg kell védeni, s amibe egy "kényszerbetelepítési megoldás" nem fér bele. Úgy vélte, most a britek többsége úgy döntött, hogy a brüsszeli – például a bevándorlás ügyében is jellemző – "esetenkénti diktátumok, beavatkozások" politikájából nem kérnek, hanem inkább önállóan folytatják.

Az unió vezetőinek higgadt reálpolitikusként kell reagálniuk – mondta Bakondi György, megjegyezve: Nagy-Britannia Európai Unióból való kiválásában bonyolult tárgyalási folyamat várható, amelynek biztonsági kérdései is lesznek.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ezek úgy jelentenek be valami hatalmas elmésségeket, mintha a saját fejükből pattant volna ki. És egyiket se zavarja, hogy a gazdaállat fél nappal korábban a néphez intézett szózatát ismételgetik. Pont ezt csinálja Kósa is, és az összes többi seggnyalója 0rbánnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Más szemében a szálkát, sajátotokban a gerendát sem látjátok. Igaz? Hülye vagy fiam. De nálatok ez családi vonás.
cs.n.
Miért hír, ha szinte szóról szóra elismétlik ugyanazt? Orbán kezdte tegnap reggel azon frissiben a kosútrádión, aztán volt Kósa, Bakondi, meg fasztuggyamégki. Elég lenne strigulákat húzni.
Clavigo
Ez a Vakondi tele van ""önálló gondolatokkal ""...
papa.49
@Horizont: Hát a vakondiért is kár volt annak idején letolni a gatyát)))))))))))))))))))
Na jó még állnak páran ebben a sorban))))))))))))))
lópicigáspár
@pbalage: Úgy látom bonyolultra sikeredett! Segítség gyanánt talán megadhattad volna, hogy a bal felső betű a start! :)))
Toby
Már csak te hiányoztál, Oktondi! A KGB határőriskoláján végzett "belbiztonsági szartanácsadó".
Írod még Putyinnak a jelentéseket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.