Hiller István korábbi pártelnököt választotta választmányi elnöknek az MSZP szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa.

A szavazás eredményéről az MSZP saját honlapján számolt be. Hiller István 201 szavazattal győzte le a 134 szavazatot gyűjtő korábbi választmányi elnököt, Botka László szegedi polgármestert.

Az elnökválasztás első fordulója sikertelen volt, a 358 szocialista küldött a második fordulóban Tóbiás József jelenlegi elnök és Molnár Gyula volt fővárosi elnök közül választhatja ki a párt következő vezetőjét. Az első fordulóban az elnökjelöltekre 337-en szavaztak, Molnár Gyula 121 szavazatot, Tóbiás József 99 szavazatot, Harangozó Tamás 67 szavazatot, Szanyi Tibor pedig 45 szavazatot kapott.

A tájékoztatás alapján Gőgös Zoltán (183 szavazat) megőrizte elnökhelyettesi pozícióját az ellene induló Tóth Bertalan (144 szavazat) parlamenti frakcióvezető-helyettessel szemben.

A három alelnök egyike a posztot eddig is betöltő Ujhelyi István (262 szavazat) lett, akinek ebben a tisztségben Nemény András, a párt Vas megyei elnöke (234 szavazat) és Gúr Nándor országgyűlési képviselő (197 szavazat) lesz a társa. Lukács Zoltánnak (194 szavazat) nem sikerült megőriznie alelnöki posztját.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
HURRÁÁÁÁ . MOLNÁR GYULA LETT AZ MSZP ÚJ ELNÖKE !!! Eltűnik az a langyos Tóbiás.
vukkocska
@Horizont: Molnár Gyula úgy indított, hogy ezt elmondta. Erre vidék fellázadt, és kiálltak mögüle. Budapest folyamatosan őt támogatta. S nem csak Molnár Gyula, hanem Hiller is, Újhelyi István alelnök is összefogás párti. Remélem sok lúd disznót győz, s DK ellenesek nem fogják kinyírni őket, mint Gyurcsányt. Azt kellene megérteniök, hogy egyedül nem tudják legyőzni Orbánékat.
idppp
Hiiler klasszissal jobb, mint az összefogás ellenes Botka, aki ráadásul Gyurcsány fóbiás is!
coni
Hosszú időre be kell rendezkedjen az ország az egypárt rendszerre mert az MSZP nem tudott megújulni az elmúlt 6 évben, de arra nagyon ügyelt, hogy másik ellenzéki párt nehogy megerősödjön. Gyakorlatilag a Fidesz kihelyezett tagozata lett, pontosabban az Öreg Demokraták Szövetsége.
vukkocska
@coni: Szerintem sok függ attól, ki a vezetője. Emlékszem, az SZDSZ teljesen padlón volt, amikor Kuncze lett az elnök, és felhozta a pártot. Elment, mentek is a süllyesztőbe. Tóbiás egy lagymatag ember volt, aki azt sem fogta fel, hogy nem egymást kellene csesztetni az ellenzéki oldalon, hogy együttműködni. A szájából csak frázisok jöttek, egy épkézláb eredeti mondata nem volt. Nagyon örülök Molnár Gyulának, ugyan nem lesz neki könnyű, mert még mindig túl nagy Tóbiás tábora. Habár magyar módra még lehet valami : meghalt a király, éljen a király.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.